Ελλάδα

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Bίντεο με τον δήμαρχο να σβήνει φωτιά σε αυλή σπιτιού στον Αγαλά

Ο δήμαρχος Ζάκυνθου Γιώργος Στασινόπουλος με λάστιχο στο χέρι προσπαθεί να περιορίσει τις φλόγες

Όλοι δίνουν μάχη με τη φωτιά και ο δήμαρχος Ζακύνθου δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, ο Γιώργος Στασινόπουλος φαίνεται να κρατά λάστιχο και να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που μπήκε σε αυλή σπιτιού στον Αγαλά.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τον δύσκολο αγώνα κατά της φωτιάς στη Ζάκυνθο, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις. Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών στον Αγαλά, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν εκκενωθεί ξενοδοχεία από τον Αγαλά μέχρι το Κερί.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί σε μεγάλο μέρος της χώρας και, σε συνδυασμό με την ανομβρία, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση της φωτιάς. Από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές, με το πιο δύσκολο μέτωπο να είναι αυτό της Ζακύνθου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή του Κοιλιωμένου και, ενώ αρχικά φαινόταν να απειλεί τον Αγαλά λόγω αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου, πλέον κινείται προς το Κερί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό