Ελλάδα

Φυλακές Δομοκού: Με φυματίωση ένας κρατούμενος – Άλλοι έξι φέρουν το βακτήριο

Κανείς τους δεν αισθάνεται άρρωστος, δεν έχουν συμπτώματα, παρά μόνο έχουν θετική δερμοαντίδραση Mantoux

Με φυματίωση διαγνώστηκε ένας κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού, ο οποίος είχε έρθει με μεταγωγή από τον Κορυδαλλού.

Ο κρατούμενος είναι Πακιστανός και βρέθηκε στις εξετάσεις με ενεργή λοίμωξη από φυματίωση με αποτέλεσμα οι Φυλακές Δομοκού και οι υπηρεσίες υγείας να τεθούν σε συναγερμό.

Ο ίδιος νοσηλεύεται από τις 26 Σεπτεμβρίου στο ειδικό δωμάτιο – κελί του Νοσοκομείου Λαμίας και η πορεία της υγείας του κρίνεται πολύ καλή, ωστόσο η αγωγή με τα αντιβιοτικά που καταπολεμούν το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης θα του χορηγούνται για τουλάχιστον 15 ημέρες ακόμη στον ίδιο χώρο.

Συγχρόνως κλιμάκιο του Νοσοκομείου Λαμίας, προχώρησε σε δοκιμασία Mantoux σε κρατούμενους που βρισκόντουσαν στην ίδια πτέρυγα με τον πακιστανό κρατούμενο, εντοπίζοντας ακόμη 19 άτομα που έφεραν το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης χωρίς να σημαίνει ότι νοσούν από αυτό.

Προκειμένου να εντοπίσουν αν πραγματικά είναι ενεργή η νόσος και οι 19 έβγαλαν ακτινογραφίες στο Κέντρο Υγείας Δομοκού, οι οποίες και εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Από αυτές οι 6 κρίθηκαν για επαναξιολόγηση με επιπλέον εξετάσεις και αξονική τομογραφία ξεκινώντας από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, κανείς τους δεν αισθάνεται άρρωστος, δεν έχουν συμπτώματα, παρά μόνο έχουν θετική δερμοαντίδραση Mantoux.

Για το αν είναι ενεργή η νόσος, άρα μπορούν και να τη μεταδώσουν, τα αποτελέσματα θα είναι γνωστό τα επόμενα 24ωρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σινάνης γύρισε στα καθήκοντά του - «Τελειώσαμε με την περιπέτεια, κάναμε ακόμη ένα βήμα»
«Σε 365 ημέρες, αξίζει να αφιερώσουμε έστω μία ή δύο στην υγεία μας», είπε, προσθέτοντας πως η πρόληψη είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για την οικογένειά του
Ο Κώστας Σινάνης γύρισε στα καθήκοντά του – «Τελειώσαμε με την περιπέτεια, κάναμε ακόμη ένα βήμα»
«Η ΓΑΔΑ σε διάλογο με την Ιστορία»: Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την 25η Μαρτίου – Κεντρική ομιλήτρια η Μαρία Ευθυμίου
Αναδείχθηκε ο σύγχρονος ρόλος της ΕΛΑΣ ως εγγυήτρια της έννομης τάξης και προστάτιδας των θεσμών, συνεχίζοντας ιστορικά την προσπάθεια διασφάλισης της σταθερότητας
Αθανάσιος Κάμπρας / Μαρία Ευθυμίου
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη
Σε προνομιακή τοποθεσία στην ανατολική πλευρά του The Ellinikon, το East Village και το Skyline Havens υπόσχονται σύγχρονη, «έξυπνη» διαβίωση με άμεση πρόσβαση στο μετρό, κοντά στο πάρκο, το mall και τις βασικές υποδομές της νέας ανάπτυξης.
East Village στο The Ellinikon: Η νέα γειτονιά που ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πόλη