Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Στις 3 ώρες και 30 λεπτά «έπεσε» με τα «βραχιολάκια» ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα

«Χαλάμε το αφήγημα της μιζέριας αλλά δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας», επισημαίνει ο υπουργός Υγείας

Μείωση 65% στον χρόνο αναμονής έφεραν τα «βραχιολάκια» στα νοσοκομεία. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα (27.10.2025), ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης έχει πλέον διαμορφωθεί στις 3 ώρες και 30 λεπτά.

Όπως σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών από τον Φεβρουάριο και μετά έχει μειωθεί κατά 65%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το σύστημα αναμονών («βραχιολάκι») για τα νοσοκομεία.

Ο υπουργός, μάλιστα, παραθέτει και το παρακάτω γράφημα για τα νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

 

«Χάρη στις στοχευμένες παρεμβάσεις και τις οργανωτικές αλλαγές που υλοποιούμε τους τελευταίους μήνες, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών μειώθηκε κατά 65% την περίοδο Φεβρουάριος – Οκτώβριος 2025. Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης έχει πλέον διαμορφωθεί στις 3 ώρες και 30 λεπτά, βελτιώνοντας ουσιαστικά την εμπειρία των ασθενών στα επείγοντα», αναφέρει ο υπουργός.

Και προσθέτει: «Κάθε βήμα βελτίωσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σημαίνει πιο ανθρώπινη φροντίδα, λιγότερη ταλαιπωρία και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες για όλους. Τα αποτελέσματα είναι ηλεκτρονικά καταγεγραμμένα και δεν χωρούν καμμία αμφισβήτηση. Χαλάμε το αφήγημα της μιζέριας αλλά δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μας. Στόχος και καθήκον μας να κάνουμε την ζωή των ασθενών έστω και λίγο καλύτερη!», καταλήγει η ανάρτηση του υπουργού Υγείας.

πηγή: Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Άγνωστο Στρατιώτη: Το μνημείο είναι ζωντανή υπενθύμιση θυσίας και ευθύνης
«Πρέπει να πούμε ένα νέο, ηχηρό ΟΧΙ στην ισοπέδωση της χώρας μας από όσους καταχρώνται την εξουσία τους», σημειώνει, επίσης, η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 6