Ελλάδα

Βορίζια: Ανοίγουν τα σχολεία μία εβδομάδα μετά το διπλό φονικό, απολογούνται σήμερα οι Καργάκηδες

Σήμερα πρόκειται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη που έχασε τη ζωή του στο μακελειό όπως επίσης και ένας 48χρονος συγγενής τους

Αποκλεισμένη περιοχή εξακολουθούν να είναι τα Βορίζια στο Ηράκλειο με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη μετά το μακελειό με τους δυο νεκρούς. Τα σχολεία μετά από εβδομάδα θα ανοίξουν σήμερα (10.11.2025), ενώ μετά τους Φραγκιαδάκηδες σειρά να απολογηθούν παίρνουν οι Φραγκάκηδες.

Η κατάσταση στα Βορίζια Ηρακλείου παραμένει έκρυθμη με την αστυνομία να μην το κουνάει από το χωριό. Σήμερα πρόκειται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη που έχασε τη ζωή του στο μακελειό όπως επίσης και ένας 48χρονος συγγενής τους.

Αμφότεροι πρωταγωνιστούν σε ένα βίντεο που έχει στα χέρια της η αστυνομία από την ημέρα του φονικού.

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της περιοχής, σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, αναμένεται η άφιξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα παραμείνουν στο χωριό τουλάχιστον για 15 ημέρες. Βασικός σκοπός τους είναι να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα και να συμβάλουν στην ομαλή επανένταξη των παιδιών και των εκπαιδευτικών στην καθημερινότητά τους.

Έντονη αστυνομική η παρουσία στα Βορίζια

Στα Βορίζια η αστυνομική παρουσία παραμένει έντονη. Κάθε άτομο που μπαίνει ή βγαίνει είτε πεζό είτε με όχημα, ελέγχεται εξονυχιστικά, ενώ καταγράφονται όλες οι διελεύσεις από τα μπλόκα και στις δύο εισόδους του χωριού.

Σε πολλά σημεία μέσα στο χωριό υπάρχουν υπάρχουν αστυνομικοί που κάνουν περιπολίες ώστε να προλάβουν το όποιο ενδεχόμενο επεισόδιο έντασης. Τόσο το καφενείο όσο και τα δύο καταστήματα ψιλικών έχουν ανοίξει, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι από το πρωί κινούνται στα στενά σοκάκια και πραγματοποιούν τις καθημερινές -αγροτικές κυρίως- εργασίες τους.

Προφυλακίστηκαν τρεις Φραγκιαδάκηδες

Στο μεταξύ προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, οι τρεις άνδρες ηλικίας 19, 27 και 29 ετών που εμπλέκονται στο μακελειό των Βοριζίων στο Ηράκλειο και σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή. Πρόκειται για τα τρία κατηγορούμενα αδέρφια, που παραδόθηκαν στις αρχές την περασμένη Δευτέρα, μετά την τέλεση της κηδείας της θείας τους.

Παρόλο που τα τρία μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη ήταν να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας, ανακρίτρια μετέβη χθες Κυριακή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για να απολογηθούν ενώπιόν της, παρουσία δικηγόρων.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης η απολογία τους αποφασίστηκε να γίνει εκτάκτως την Κυριακή ενώ κατά τη διάρκειά της και τα τρία αδέλφια αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι του αιματηρού επεισοδίου αλλά και όσοι κρύβονται πίσω από την βόμβα στο σπίτι του 27χρονου Φραγκιαδάκη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο 36χρονος Γεωργιανός που προσήχθη για κατασκοπεία στη Σούδα - Κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα
Η σύλληψή του δεν έχει να κάνει με την υπόθεση της κατασκοπείας, καθώς διεξάγεται ακόμη έρευνα από την Αντιτρομοκρατική για την υπόθεση, αλλά για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα
Γεωργιανός φερόμενος κατάσκοπος
Ουρές στα βενζινάδικα και φόβοι για εκτίναξη της βενζίνης στα 2 ευρώ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Στα 1,82 ευρώ η αμόλυβδη στα βόρεια προάστια
Στην αγορά των καυσίμων υπάρχει ανησυχία για αυξήσεις, καθώς η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει κατά 4 λεπτά από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδα, ενώ επαγγελματίες πρατηριούχοι λένε ότι όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες
Βενζινάδικα
14
Συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας: Με την δημοσιότητα ο Κουφοντίνας θα συνεχίσει να εμπνέει δολοφονώντας ξανά τους δικούς μας ανθρώπους
«Το ανέλπιστο δώρο της δημοσιότητας του δίνεται μεθοδικά, επεισόδιο – επεισόδιο, μεγιστοποιώντας το «ενδιαφέρον» γύρω από τον ίδιο και τα εγκλήματά του»
Δημήτρης Κουφοντίνας 5