Ελλάδα

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η αξιωματικός υπηρεσίας

Η κατηγορούμενη αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι έπραξε το καθήκον της και ζήτησε από την άτυχη κοπέλα να υποβάλει μήνυση στον πρώην σύντροφό της, κάτι που το θύμα αρνήθηκε

Ελεύθερη με τον όρο της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής της αφέθηκε, μετά την απολογία της, η αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρεσίας που το μοιραίο βράδυ της 1ης Απριλίου 2024 υποδέχθηκε στο γραφείο της, στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, την αδικοχαμένη Κυριακή Γρίβα, λίγο πριν δολοφονηθεί με πέντε μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της.

Η αστυνομικός, μαζί με ακόμη τρεις συναδέλφους της, αντιμετωπίζει το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο, για τη σωρεία λαθών και παραλείψεων από πλευράς της Αστυνομίας στη διαχείριση του περιστατικού της Κυριακής Γρίβα.

Οι υπόλοιποι τρεις ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η επόπτριά της, ο σκοπός που βρισκόταν στο φυλάκιο στον εξωτερικό χώρο του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, ο οποίος έδωσε την εξοργιστική απάντηση στην άτυχη 28χρονη κοπέλα ότι «τα περιπολικά δεν είναι ταξί», όταν κάλεσε το 100 ζητώντας αστυνομική συνοδεία μέχρι το σπίτι της, επειδή κινδύνευε η ζωή της από τον πρώην σύντροφό της, τον μετέπειτα καταδικασμένο σε ισόβια για τη στυγερή δολοφονία της.

Ο κύκλος των καταθέσεων των εμπλεκόμενων ένστολων έρχεται τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της πρωτόδικης δίκης για τη φρικτή δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, κατά την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

Η κατηγορούμενη αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι έπραξε το καθήκον της και ζήτησε από την άτυχη κοπέλα να υποβάλει μήνυση στον πρώην σύντροφό της, κάτι που το θύμα αρνήθηκε.

Αντίστοιχους ισχυρισμούς είχε προβάλλει και κατά την εξέτασή της στην κύρια δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής, όπου —μεταξύ άλλων— είχε υποστηρίξει ότι είχε υποδεχθεί το αδικοχαμένο κορίτσι στο γραφείο της, της είχε ζητήσει να υποβάλει μήνυση και, όταν εκείνη αρνήθηκε, την προέτρεψε να καλέσει την Άμεση Δράση για περιπολικό.

Όμως, όπως προέκυψε από την υποστήριξη της κατηγορίας, η νεαρή και άπειρη αστυνομικός δεν ζήτησε καν το όνομα του θύματος. Επιπλέον, όπως κατήγγειλαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η άτυχη Κυριακή δεν μήνυσε εκείνο το βράδυ τον δολοφόνο της γιατί δεν είχε τα 100 ευρώ για το παράβολο.

Το κατηγορητήριο για τους τέσσερις αστυνομικούς είναι καταπέλτης για διαδοχικά λάθη και παραλείψεις, με αποτέλεσμα η Κυριακή Γρίβα να βρεθεί τελείως απροστάτευτη μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα, στο οποίο κατέφυγε για να σωθεί από την καταδιωκτική μανία του πρώην συντρόφου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να απολογηθούν και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι αστυνομικοί ενώπιον του 18ου τακτικού ανακριτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Piet Van Baeveghem της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών: «Με εξαιρετική βαθμολογία η νέα πιστοποίηση που έλαβε φέτος ο ΟΠΑΠ»
Ο ΟΠΑΠ, μέλος της Allwyn, κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των τυχερών παιγνίων ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητές του
Ο Piet Van Baeveghem, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών (EL)
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί στη διαδρομή από το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικανική πρεσβεία - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Σάββατο
Drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ από την πορεία και την περιοχή των Εξαρχείων
Πορεία για το Πολυτεχνείο
Σπύρος Μαρτίκας για τον επιχειρηματία με τις απάτες των 1,3 εκ. ευρώ: «Έφαγε 250.000 από τον Παντελή Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»
«Είχε βάλει δικούς του ανθρώπους για να φάνε λεφτά από τον Παντελίδη, εκείνος τα έχασε, ήπιε αγχώθηκε, ίδρωσε και πέθανε» - Ο εγκληματίας τα έλεγε και τα έδειχνε και χαιρόταν» αποκαλύπτει ο Σπύρος Μαρτίκας
Σπύρος Μαρτίκας για τον επιχειρηματία με τις απάτες των 1,3 εκ. ευρώ: «Έφαγε 250.000 από τον Παντελή Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»
Πολεμική Αεροπορία: Τα ελικόπτερα AW-139 επανέρχονται στο προσκήνιο – Το μέλλον των Super Puma και η ευκαιρία μέσω SAFE
Οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται μελλοντικά ένα αξιόπιστο και υπερσύγχρονο μέσο για αποστολές Έρευνας και Διάσωσης που στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο είναι ταυτόχρονα αποστολές κυριαρχίας
Ελικόπτερο τύπου AW-139 σε άσκηση με σενάριο έρευνας και διάσωσης