Ελλάδα

Κατερίνη: «Ήθελαν πραγματικά να με σκοτώσουν» λέει ο 54χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές σε βενζινάδικο

Ο άνδρας ήταν πωλητής κοσμημάτων και είχε πάει στην πόλη για δουλειά, όπου και του έκλεψαν τα κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ

Ληστές στην Κατερίνη παρέσυραν 54χρονο πωλητή κοσμημάτων στην άσφαλτο και του έκλεψαν κοσμήματα αξίας περισσότερο από 300.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο ίδιος. Το θύμα μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν.

Η ληστεία έγινε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 29/01/2026 στην Κατερίνη στην Παλιά Εθνική Οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, όταν 54χρονος πωλητής που βρισκόταν στην περιοχή για να δειγματίσει κοσμήματα σταμάτησε σε βενζινάδικο για να ελέγξει την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου του.

Εκείνη τη στιγμή πλησίασε ένα άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες, και ο ένας, εκμεταλλευόμενος ότι ο ο 54χρονος δεν ήταν στο όχημα, μπήκε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε για να φύγει. Ο 54χρονος πωλητής πρόλαβε να αρπάξει το παράθυρο, όμως σύρθηκε με το αυτοκίνητο για περισσότερο από 400 μέτρα μέχρι που άφησε τα χέρια του από το όχημα και τραυματίστηκε πέφτοντας στον δρόμο.

Οι δύο άγνωστοι άντρες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ λίγη ώρα αργότερα το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε καμένο σε σημείο της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ο 54χρονος πωλητής κοσμημάτων που έπεσε θύμα ληστείας και τραυματίστηκε μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν: «Πονάω πολύ, είναι πολύ δύσκολο να σηκωθώ όρθιος. Έχω κατάγματα στη μέση, στο ισχίο και ευτυχώς καταφέρνω και κουνάω τα πόδια μου. Θα χρειαστεί 1-1,5 μήνας για να είμαι καλύτερα. Είμαι πολύ τυχερός που τη γλίτωσα μόνο με αυτά τα χτυπήματα.

Το καμένο αυτοκίνητο του 56χρονου
Το καμένο αυτοκίνητο του 54χρονου
αυτοκίνητο
Το καμένο αυτοκίνητο του 54χρονου

Εκείνη τη μέρα είχα φύγει από το ξενοδοχείο μου γύρω στις 16:00 ξεκίνησα για να πάω Κατερίνη που είχα ραντεβού. Έφτασα, πάρκαρα στο κέντρο της πόλης, έκανα το ραντεβού και την ώρα που ξεκίνησα μετά να φύγω είδα το αυτοκίνητο μου τραβούσε, ότι είχα λάστιχο. Είπα να σταματήσω σε βενζινάδικο να βάλω αέρα μέχρι να βρω ανοιχτό βουλκανιζατέρ. Ήταν βράδυ πλέον. Πήγα, έβαλα αέρα και την ώρα που ήταν να κινηθώ προς το αυτοκίνητο, αντιλήφθηκα από πίσω μου ένα μαύρο αυτοκίνητο και κατέβηκε ένας πιτσιρικάς, έτρεξε και μπήκε στο αυτοκίνητο μου.

Είχα, κατά τύχη, αφήσει το παράθυρο του οδηγού ανοιχτό. Έχωσα τα χέρια μου εκεί και τον έπιασα και τον ίδιο. Είχε σκεπασμένο το πρόσωπο του μέχρι τη μύτη του και μιλούσε πολύ καλά ελληνικά. Έβαλε μπροστά, εγώ ήμουν κρεμασμένος από εκεί και για μία απόσταση περίπου 400 μέτρων άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να με πετάξει κάτω. Φώναζε, μου έλεγε να τον αφήσω.

Δείτε στο βίντεο το ασημί κλεμμένο αυτοκίνητο που διέρχεται από την παλιά εθνική Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, λίγο μετα το περιστατικό:

Σε ένα φανάρι με έβρισε και μου είπε ότι τώρα θα με σκοτώσει. Και πήγε και με πέταξε σε ένα άλλο αυτοκίνητο. Εκεί έπεσα από το αυτοκίνητο, σηκώθηκα και ζήτησα από την κοπέλα στης οποίας το αυτοκίνητο έπεσα, να με πάει στο αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν εκεί κοντά. Ασυναίσθητα το έκανα αυτό και πιάστηκα από το παράθυρο, ήθελα να προστατέψω τα πράγματα μου. Αυτοί πήραν τα πράγματα και έγιναν καπνός. Ήθελαν πραγματικά να με σκοτώσουν», δήλωσε ο άτυχος 54χρονος.

Οι δύο ληστές αναζητούνται, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από το 2024 είχαν γίνει καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Τσαγκαράκη - «Δεν γνωρίζω καν τον κύριο» λέει η χήρα του Δημήτρη Μυταρά
«Είναι έγκλημα το να κάνεις πλαστά έργα και να τα πουλάς για γνήσια, είναι ένα έγκλημα που διαιωνίζεται, πρώτη φορά το ακούω αυτό το όνομα», είπε η χήρα του γνωστού καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
Μαρία Γρατσία: «Φιάσκο η δίκη για τα Τέμπη, ένιωσα ντροπή ως λειτουργός της δικαιοσύνης» – Αινιγματική για το κόμμα Καρυστιανού
«Μία μητέρα θανόντος είπε ότι δεν άντεχε να κάθεται δίπλα σε κατηγορούμενο, ενώ άλλος συγγενής θύματος τόνισε ότι βίωσε κρίση πανικού», επισήμανε
Μαρία Γρατσία
8
Στη φυλακή αρχιμανδρίτης που μαζί με πρώην ιερέα «έφαγαν» 1,5 εκατομμύριο από πιστούς στη Θεσσαλονίκη
Έταζαν καίριες θέλεις στην Μητρόπολη και είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα με σφραγίδες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ακόμη και του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Δικαστική αίθουσα 5
Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Τσιτόγλου που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα - «Αν ήξερα τι θα πάθει δε θα τον άφηνα να φύγει»
«Κάτι άλλο κρύβεται, θέλω να βρεθεί αυτή η αλήθεια και να το πληρώσουν όλοι όσοι είναι από πίσω , ήταν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου και είχε αδυναμία στο παιδί του», ανέφερε συγκινημένη η πρώην σύζυγος του
Καρδίτσα
Θεσσαλονίκη: Κλείνει τμήμα της Περιφερειακής την Πέμπτη το βράδυ – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του «Παπαγεωργίου»
Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα υπάρξουν αποκλεισμοί κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες
Θεσσαλονίκη έργα σε δρόμο