Ελλάδα

Επέστρεψαν στην Ελλάδα 87 Έλληνες από το Ομάν – Ανάμεσά τους και ένα μωρό

Η πτήση πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουσκάτ προς το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να είναι έκρυθμη μετά τον πόλεμο ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν, οι Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή και επιθυμούν να φύγουν, επαναπατρίζονται με ειδικές πτήσεις.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επιστροφής Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή, καθώς ακόμη μία πτήση επαναπατρισμού έφτασε με ασφάλεια στην Αθήνα. Το απόγευμα της Παρασκευής 06.03.2026 προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ειδική πτήση που μετέφερε Έλληνες από το Ομάν, στο πλαίσιο των ενεργειών για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Συνολικά 87 Έλληνες, 86 ενήλικες και ένα βρέφος, επέστρεψαν στη χώρα με την ειδική αυτή πτήση επαναπατρισμού από τη Μέση Ανατολή, η οποία οργανώθηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ασφαλή επιστροφή των πολιτών στην Ελλάδα.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουσκάτ προς το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αεροσκάφος Airbus A320neo της SKY express και διάρκεια περίπου έξι ωρών.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, στις 3, 4 και 5 Μαρτίου, είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα ακόμη 379 πολίτες, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των διπλωματικών και προξενικών αρχών, σε συνεργασία με αεροπορικά και άλλα μεταφορικά μέσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάτρα: Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε σπίτι συνταξιούχου μαιευτήρα μετά από έφοδο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 83χρονο και κατέσχεσαν ψηφιακό υλικό που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχετίζεται με παιδική πορνογραφία
Παιδί
FT: Γιώργος Προκοπίου, ο Έλληνας εφοπλιστής που δεν λογαριάζει τους πυραύλους και τα drones στα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η πλειονότητα των πλοιοκτητών αποφεύγει τα Στενά του Ορμούζ εξαιτίας της σύγκρουσης με το Ιράν, η ναυτιλιακή εταιρεία Dynacom Tankers του Έλληνα εφοπλιστή συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον κρίσιμο αυτό θαλάσσιο διάδρομο
Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου 11