Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αποκαλύψεις “φωτιά” στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους: Η αστυνομία αλλοίωσε αποδεικτικά στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος

Αποκαλύψεις “φωτιά” στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους: Η αστυνομία αλλοίωσε αποδεικτικά στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος

– Στοιχεία μετακινήθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος
– Τι αποκάλυψε ο φωτογράφος της αστυνομίας στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους
– Ποιοι άλλαξαν θέσεις σε αντικείμενα ενώ ερευνούσαν τον τόπο του εγκλήματος
– Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης είχε παραγγείλει έξι όπλα λίγο πριν από τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Είναι συνηθισμένη πρακτική μετά από κάποια δολοφονία, το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας να βγάζει φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος. Έτσι συνέβη και μετά το φονικό της 14ης Φεβρουαρίου, όταν ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο τόπος του εγκλήματος καταγράφηκε σπιθαμή προς σπιθαμή, μόνο που όπως αποκαλύφθηκε στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης, τα αποδεικτικά στοιχεία που φωτογραφήθηκαν, είχαν σε πολλές περιπτώσεις μετακινηθεί και αυτό σημαίνει πως έχει αλλοιωθεί η έρευνα.

Ο ανθυπασπιστής Bennie van Staden, φωτογράφος της αστυνομίας, τράβηξε εκατοντάδες φωτογραφίες από το σπίτι του Πιστόριους τις ώρες που ακολούθησαν μετά το φόνο της Στέενκαμπ. Ανάμεσα στις φωτογραφίες ήταν οι κηλίδες από αίμα, κάλυκες, το όπλο του φόνου, ένα μπαστούνι του κρίκετ.

Όπως οι φωτογραφίες του είχαν διαφορές με εκείνες που τράβηξαν αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως αποδεικτικά στοιχεία είχαν μετακινηθεί από την αρχική τους θέση, κάτι που θεωρείται παρακώλυση της έρευνας!

Ο van Staden, που κατέθεσε στη δίκη Πιστόριους, παραδέχτηκε ότι οι φωτογραφίες υποδεικνύουν ότι αποδεικτικά στοιχεία είχαν μετακινηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συλλογής τους από τους άνδρες της αστυνομίας.

Ο συνήγορος του Πιστόριους, Μπάρι Ρουξ, εμφάνισε στο δικαστήριο φωτογραφίες του van Staden κι άλλου αστυνομικού, τονίζοντας ότι ήταν εμφανές πως στοιχεία είχαν αλλάξει θέση.
Παράλληλα, χρησιμοποίησε αναφορές από εκείνη την ημέρα για να αποδείξει πως οι δυο αστυνομικοί που έβγαζαν φωτογραφίες ήταν, κάποιες φορές, στο ίδιο δωμάτιο, παρόλο που ο van Staden υποστήριξε πως δούλευε μόνος.

Είχε παραγγείλει έξι όπλα

Για άλλη μια φορά, στο δικαστήριο έγινε γνωστή η αγάπη που είχε ο Όσκαρ Πιστόριους για τα όπλα. Σύμφωνα με μάρτυρα που κατέθεσε στη δίκη, ο 28χρονος Παραολυμπιονίκης είχε παραγγείλει έξι όπλα, παραβιάζοντας έτσι το νόμο που επιτρέπει σε κάθε κάτοχο άδειας οπλοκατοχής να έχει μέχρι τέσσερα όπλα.

Η παραγγελία είχε γίνει λίγο πριν πυροβοληθεί η Στέενκαμπ. Ο Πιστόριους ήθελε να αγοράσει δυο καραμπίνες και ένα ημιαυτόματο, αξίας 3.200 ευρώ.

«Η παραγγελία ακυρώθηκε ένα μήνα μετά το συμβάν», κατέθεσε στο δικαστήριο ο έμπορος όπλων, τον οποίο ο αθλητής γνώρισε το 2012, μέσω κοινού φίλου.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και τα αρχεία της παραγγελίας: μεταξύ αυτών και ένα ερωτηματολόγιο που είχε συμπληρώσει ο Πιστόριους λίγο πριν τον θάνατο του 29χρονου μοντέλου και στο οποίο δήλωνε πως γνωρίζει ότι το να πυροβολήσει κανείς εναντίον κάποιου εισβολέα, ακόμα και στο σπίτι του, είναι παράνομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύψεις στη δίκη του Πιστόριους! Αστυνομκοί έχασαν το ρολόι του και εξέτασαν το όπλο χωρίς γάντια!

Ο Πιστόριους μέσα στα αίματα στιγμές μετά το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ – Φωτογραφίες σοκ στη δίκη του χρυσού Παραολυμπιονίκη

Εμπειρογνώμονας της αστυνομίας δεν πιστεύει λέξη από την κατάθεση του Πιστόριους

Έκανε εμετό στο δικαστήριο ο Πιστόριους (ΦΩΤΟ)

Δίκη Πιστόριους: “Δεν ήθελε κανείς να αγγίζει το όπλο του”

Η “γλώσσα” του σώματος του Όσκαρ Πιστόριους (ΦΩΤΟ)

Δίκη Πιστόριους: “Φοβήθηκα ότι θα αυτοκτονούσε με το ίδιο όπλο” λέει γείτονάς του

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε