Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Δίκη Πιστόριους: “Δεν ήθελε κανείς να αγγίζει το όπλο του”

Δίκη Πιστόριους: “Δεν ήθελε κανείς να αγγίζει το όπλο του”

Νέες αποκαλύψεις για το βράδυ του φόνου αλλά και για το οξύθυμο παρελθόν του Όσκαρ Πιστόριους ήρθαν στο φως μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων την πέμπτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

Στη δίκη του κατέθεσε και μια πρώην σύντροφός του. Η Σαμάνθα Τέιλορ κατέθεσε στο δικαστήριο πως η σχέση της με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη τελείωσε όταν εκείνος την απάτησε με τη Ρίβα Στέενκαμπ, ενώ αποκάλυψε ένα περιστατικό για την αγάπη του Παραολυμπιονίκη για τα όπλα.

Περιέγραψε ένα περιστατικό που αποκαλύπτει τον οξύθυμο χαρακτήρα του Πιστόριους. Το ζευγάρι βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Παραολυμπιονίκη και επέστρεφε στο σπίτι του όταν η αστυνομία τους σταμάτησε.

Ο Πιστόριους βγήκε από το αυτοκίνητο αλλά άφησε στο κάθισμα το όπλο του, το οποίο κουβαλούσε πάντα μαζί του. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τη μάρτυρα, του είπε πως δε μπορεί να αφήσει το όπλο και το έπιασε, αδειάζοντας τις σφαίρες.

Αυτό όμως έκανε τον Πιστόριους έξαλλο! “Άρχισε να φωνάζει στον αστυνομικό γιατί δεν επιτρεπόταν να αγγίζει το όπλο του” είπε η Τέιλορ.

“Αργότερα, αστειεύτηκε πως ήθελε να πυροβολήσει ένα φανάρι και 15 λεπτά μετά πυροβόλησε από την ηλιοροφή του αυτοκινήτου.
Η Τέιλορ υποστήριξε πως ο Πιστόριους είχε πάντα μαζί του όπλο και πως είχε ένα κάτω από κρεββάτι του κι ένα στο κομοδίνο του.

Χθες, κατέθεσε ο ακτινολόγος Johan Stipp, που μένει μερικά μέτρα μακριά από τον Πιστόριους. Το μοιραίο βράδυ άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε στο σπίτι του Παραολυμπιονίκη για να δει τη συμβαίνει.

Βρήκε τον Πιστόριους να κλαίει γονατισμένος, στο τέλος της σκάλας, δίπλα στο άψυχο κορμί της Ρίβα. Ο μάρτυρας είπε πως είχε τα δυο δάχτυλά του στο στόμα της και κλαίγοντας του είπε: “την πυροβόλησα. Νόμιζα πως ήταν διαρρήκτης. Την πυροβόλησα”.

“Προσευχόταν να επιζήσει. Έλεγε «σε παρακαλώ άφησέ τη να ζήσει» και είπε πως αν τα κατάφερε θα αφιέρωνε τη ζωή του και της Ρίβα στο Θεό” είπε ο Stipp. “Ήταν φανερό πως η κοπέλα ήταν νεκρή”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Πιστόριους: “Φοβήθηκα ότι θα αυτοκτονούσε με το ίδιο όπλο” λέει γείτονάς του

Ο Πιστόριους ζήτησε από φίλο του να “πάρει” πάνω του πυροβολισμούς σε εστιατόριο

“Τον συγχωρώ”! Η μεγαλοψυχία της μητέρας της Ρίβα Στέενκαμπ και η κατάρρευση Πιστόριους

Μάρτυρας που “καίει” τον Πιστόριους: “Άκουσα μια γυναίκα να ουρλιάζει και 4 πυροβολισμούς!”

H 1η μέρα της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους – Δήλωσε αθώος για τη δολοφονία της συντρόφου του

Πιστόριους και Ρίβα: Ερωτευμένοι φιλιούνται ενώ ψωνίζουν μόλις 10 μέρες πριν τη τραγωδία

Ο Πιστόριους κάνει εξάσκηση με το ίδιο όπλο που δολοφόνησε τη Ρίβα – VIDEO σοκ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε