Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τα Παρί – Μπάγερν (0-1) και Μίλαν – Τότεναμ (1-0)

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τα Παρί – Μπάγερν (0-1) και Μίλαν – Τότεναμ (1-0)
Reuters

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League πήραν Μπάγερν Μονάχου και Μίλαν, μετά τις νίκες που πέτυχαν επί της Παρί Σεν Ζερμέν (1-0 στην Γαλλία) και της Τότεναμ (1-0 στο “Σαν Σίρο”). Λίγα… πράγματα έκανε ο Λιονέλ Μέσι κόντρα στους Βαυαρούς. Οι “ροσονέρι” προηγήθηκαν νωρίς, δέχθηκαν πίεση από τους Λονδρέζους, αλλά πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Με ένα… χτύπημα στις άμυνες των Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ, Μπάγερν Μονάχου και Μίλαν κατάφεραν να πάρουν τις νίκες που ήθελαν (1-) σε Γαλλία και Ιταλία αντίστοιχα) και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Champions League.

Η Μπάγερν πέρασε με Κομάν από την έδρα της Παρί

Η Μπάγερν, μπορεί να πιέστηκε στο φινάλε του ματς στο «Παρκ ντε Πρενς», αλλά τελικά έφυγε με το σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Παρί (1-0) κι έτσι στις 8/03 θα έχει τον πρώτο λόγο στην «Αλιάνζ Αρένα» για να «σφραγίσει» την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η δεύτερη νίκη των Βαυαρών (σε 5 ματς στο Παρίσι είχαν 4 ήττες) στο ίδιο γήπεδο, με το ίδιο, μάλιστα, σκορ, τον Απρίλιο του 2021, προήλθε από το γκολ του Κομάν στο δεύτερο ημίχρονο.

Το “διπλό” αυτό ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε ο ίδιος ο Νάιγκελσμαν, από τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να δείξει κάτι από την… λάμψη του εντός αγωνιστικού χώρου, προερχόμενος από τραυματισμό (κάτι ανάλογο ίσχυσε και με τον Νεϊμάρ). Η είσοδος του Εμπαπέ έδωσε… πνοή στην Παρί (ο Γάλλος μάλιστα πέτυχε δυο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ) αλλά η νίκη πήγε στην Μπάγερν.

Η Μίλαν “λύγισε” την Τότεναμ

Στο άλλο -πρώτο- ματς για τους “16” του Champions League, η Μίλαν κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Τότεναμ στο “Σαν Σίρο” (1-0), χάρις στο γκολ του Ισπανού Μπραχίμ Ντίαζ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Μπορεί οι «πετεινοί» να μην είχαν ηττηθεί από τους «ροσονέρι» στα τέσσερα μεταξύ τους ευρωπαϊκά ματς (2-2-0), ωστόσο, απόψε οι πρωταθλητές της Serie A έβαλαν τέλος στην αρνητική αυτή παράδοση, όπως και σε αυτή που είχαν απέναντι σε αγγλικές ομάδες στα 10 τελευταία ματς που έδωσαν (8 ήττες, 2 ισοπαλίες).

Μετά τον Φεβρουάριο του 2011 και το 4-0 επί της Άρσεναλ, η Μίλαν νίκησε για πρώτη φορά σύλλογο από το Νησί και στις 8 Μαρτίου θα πάει στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα.

Πέρα από το ξεκίνημά της και από κάποιες ευκαιρίες στο φινάλε του αγώνα, η Μίλαν είχε “χλομή” εικόνα, η Τότεναμ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα των “ροσονέρι” κατάφερε να κρατήσει τη νίκη.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στη φάση των «16»:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0

(7΄ Ντίας)

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1

(53΄ Κομάν)

Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 15/02

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 15/02

Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02

Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 23/02

Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 23/02

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις