Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Champions League: Τα αποτελέσματα της βραδιάς – Δείτε γκολ και φάσεις

Champions League: Τα αποτελέσματα της βραδιάς – Δείτε γκολ και φάσεις

Ακόμα δύο ομάδες έκλεισαν θέση στους “16” του Champions League, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της πέμπτης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Ο λόγος για τις αγγλικές Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι μπλε του Λονδίνου συνέτριψαν εντός έδρας τη Γιουβέντους με 4-0, πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση, ενώ βρέθηκαν και μία ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Νωρίτερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε την πρώτη επιτυχία της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ στη «μετά Σόλσκιερ» περίοδο, καθώς πέτυχε στο 78΄ το κρίσμο γκολ στο 2-0 επί της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ».

Έτσι, έστειλε την ομάδα του στους «16» του Champions League, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία της Γιουνάιτεντ που σκοράρει σε 5 διαδοχικά ματς των ομίλων.

Νωρίτερα, όμως, ήταν ο Νταβίντ ντε Χέα που είχε πραγματοποιήσει την απόκρουση της χρονιάς σε προσπάθεια του Τριγκέρος στο 59΄ κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του Μάικλ Κάρικ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90΄ ο Τζέιντον Σάντσο και χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες και 15 ματς όλων των διοργανώσεων για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τους «κόκκινους διαβόλους» οι οποιοι εξασφάλισαν την πρόκριση και την πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

Όσο για τη δεύτερη, θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική στον «τελικό» Αταλάντα-Βιγιαρεάλ, αφού οι «μπεργκαμάσκι» κατάφεραν να… αποδράσουν από τη Βέρνη με ένα βαθμό στο συναρπαστικό 3-3 εναντίον της Γιουνγκ Μπόις.

Στο 7ο όμιλο, το «θρίλερ» που αναμέναμε, θα κορυφωθεί στην τελευταία αγωνιστική. Νίκησε η Σεβίλη τη Βόλφσμπουργκ (2-0) και η Λιλ τη Σάλτσμπουργκ (1-0) κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στις 8/12, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Από την πλευρά της, η Μπάγερν Μονάχου κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο της, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την παρουσία της στους “16”, μετά το 0-0 με την Μπενφίκα.

Οι Πορτογάλοι μπορούν να στείλουν τους Καταλανούς στο Europa League την τελευταία αγωνιστική, αρκεί να κερδίσουν την Ντιναμό Κιέβου στην Λισσαβώνα και να μην γίνει το… θαύμα: να κερδίσει δηλαδήαυτή η Μπαρτσελόνα μέσα στο Μόναχο την Μπάγερν Μονάχου, η οποία θα είναι, βέβαια, παντελώς, αδιάφορη βαθμολογικά.

Τα αποτελέσματα και τα highlights των αγώνων

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-2

(70΄ Γκάρμας – 14΄ Λεβαντόφσκι, 42΄ Κομάν)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 0-2

(78΄ Ρονάλντο, 90΄ Σάντσο)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Αταλάντα (Ιταλία) 3-3

(39΄ Σιμπάτσε, 80΄ Σιέρο, 84΄ Εφτί – 10΄ Ζαπάτα, 51΄ Παλομίνο, 88΄ Μουριέλ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2-0

(12΄ Χορδάν, 90+8΄ Ράφα Μιρ)

Λιλ (Γαλλία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 1-0

(31΄ Ντέιβιντ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι (Αγγλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 4-0

(25΄ Τσαλόμπα, 55΄ Ρις Τζέιμς, 58΄ Χάντσον Οντόι, 90+5΄ Βέρνερ)

Μάλμε (Σουηδία)-Ζενίτ (Ρωσία) 1-1

(28΄ Ρικς – 90+2΄πεν. Ρακίτσκι)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις