Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Euro 2016: Aνατροπή και πρωτιά η Κροατία!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Κροάτες έκαναν την ανατροπή, νίκησαν 2-1 την Ισπανία και… θρονιάστηκαν στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου! Γλίτωσαν από το πέναλτι του Ράμος και… έστειλαν την ομάδα της Ιβηρικής χερσονήσου στο “θηρίο” που λέγεται Ιταλία.

 

Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και γρήγορα προηγήθηκαν, ενώ οι Κροάτες ισοφάρισαν στο φινάλε του ημιχρόνου . Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ράμος έχασε πέναλτι (δεν ήταν) και στο 87’ ο Πέρισιτς τελείωσε το παιχνίδι.

Νωρίς, νωρίς ο Μοράτα πέτυχε το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση. Σκόραρε στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με πλασέ έπειτα από ασίστ του Φάμπρεγας και δυο λεπτά μετά ο Ντε Χέα απέκρουσε σουτ του Κάλινιτς στο 12′.

Στο 14′ η Κροατία έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν στο πλασέ του Ράκιτιτς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτό που δεν πέτυχαν στο 14′ οι Κροάτες το κατάφεραν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ισοφάρισε με την προβολή του Κάλινιτς, ύστερα από τη σέντρα του Ίβαν Πέρισιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία κέρδισε πέναλτι που δεν ηταν. Στο 72′ το εκτέλεσε ο Σέρχιο Ράμος στο κέντρο και απέκρουσε ο Σούμπασιτς…

Η Κροατία δεν παραιτήθηκε και πέτυχε την ανατροπή. Στο 87′ ο Ίβαν Ράκιτιτς τελείωσε με αριστερό σουτ την αντεπίθεση της ομάδας του και κάνοντας το 2-1.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Γέντβα, Βρσάλκο, Ρογκ (82′ Κόβατσιτς), Μπάντελ, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Πιάτσα, Κάλινιτς.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (84′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (60′ Μπρούνο Σοριάνο), Μοράτα (67′ Αντούριθ).
*χαμένο πέναλτι 74′ Ράμος (απόκρουση Σούμπασιτς)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε