Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Έχασε μία…μάχη – Έδειξε πως μπορεί την πρόκριση ο Παναθηναϊκός!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Έφτασε στη… βρύση, αλλά δεν ήπιε νερό. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα στην παράταση (72-70) και να χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το “μπρέικ”. Την Πέμπτη ο δεύτερος αγώνας.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε πολύ, έχει δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία σε μερικές φάσεις, όμως πλέον είναι πίσω με 1-0 στην σειρά με την Μπαρτσελόνα, αφού ηττήθηκε με 72-70 στην Βαρκελώνη. Από 14 πόντους είχαν οι Γκιστ και Λάσμε για το τριφύλλι, στους 10 έμεινε ο Διαμαντίδης που είχε όμως 3/8 τρίποντα. Πιο αξιόπιστη λύση για τους γηπεδούχους ο Τόμιτς (13 π.), ακολούθησαν Ναβάρο (14) και Γιασικεβίτσιους (13).

Εξαιρετικό το πρώτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν και στις δυο ρακέτες, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού και έχοντας λιγότερα λάθη από τους Καταλανούς (2 έναντι 6). Απ’ την άλλη οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έδειξαν εκτός αγώνα και μάλιστα δεν ευστόχησαν σε κανένα τρίποντο.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Διαμαντίδη και Ούκιτς στον πάγκο. Οι Καταλανοί έβαλαν τρεις «κοντούς» για καλύτερη κυκλοφορία και με τον Γιασικεβίτσιους να… δίνει τον ρυθμό και τους Ναβάρο και Τόμιτς να ανεβάζουν την απόδοση τους κατάφεραν να περάσουν μπροστά. Οι παίκτες του Πεδουλάκη πάντως δεν άφησαν να… ανοίξει η ψαλίδα και πήγαν στο ημίχρονο με34-32

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πάλι το καλό του πρόσωπο και με πρωταγωνιστές τους Λάσμε (έφτασε τους 14 π. με 6/10 δίποντα), Ούκιτς (έλαμψε με την άμυνα και τις ασιστ του) και Διαμαντίδη πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με 51-45

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε μεγάλο ματς, αφού Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο έφεραν το ματς στο 60-60, 4:40 πριν τη λήξη του. Ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ο Διαμαντίδης πέτυχε «μεγάλο» τρίποντο για το 64-64, ο Γκίστ τάπωσε τον Τόμιτς κι έτσι το ματς πήγε παράταση.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να στείλει σε δεύτερη παράταση το ματς, αλλά ο Γκιστ έχασε δύο ελεύθερες βολές 3” πριν από τη λήξη με το σκορ στο 72-70, ενώ στα τελευταία 2” δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί τις δύο χαμένες βολές του Τόμιτς!

Σε αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και τα διαιτητικά λάθη, όπως τα τρία επιθετικά φάουλ, δύο στον Λάσμε και ένα στον Τσαρτσαρή, που «ανακάλυψαν» οι διαιτητές στο φινάλε, αλλά και το αντιαθλητικό πάνω στον Γκιστ, λίγο πριν τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 34-32, 45-51, 64-64, 72-70 

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 13(1), Χουέρτας 8(1), Αμπρίνες, Ναβάρο 14(4), Γιασικεβίτσιους 11(3), Ουάλας, Ίνγκλς 4, Εζόνια, Λόρμπεκ, Τζαβάι 9, Εμπαγιέ, Τόμιτς 13 

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Ματσιούλις 6(1), Ούκιτς 9(2 τρ., 7 ασίστ), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 10(3), Γκιστ 14(2), Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 5 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε