Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατσικάρης: Ο ορισμός του αντιαθλητικού φάουλ στον Γκιστ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Φώτης Κατσικάρης αποθεώνει την τακτική του Πεδουλάκη στο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στον Παναθηναϊκό και επισημαίνει την αστοχία στις βολές αλλά και τον ορισμό του αντιαθλητικού φάουλ πάνω στον Γκιστ.

Ο προπονητής της Μπιλμπάο και της Εθνικής Ρωσίας μίλησε στον NovaΣπορ FM…

Για τους Έλληνες προπονητές που δοκιμάζονται στο εξωτερικό: 

«Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι γιατί οι Έλληνες είναι καταρτισμένοι και έχουν υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν Έλληνες προπονητές σε διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και οι Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης κάνουν πολύ καλή δουλειά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ελπίζω να βρεθούν στο φάιναλ φορ. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες στο εξωτερικό. Η πίεση στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη και έτσι οι Έλληνες προπονητές ωριμάζουν πολύ πιο γρήγορα. Μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο της Ευρώπης, άρα συνεργάστηκαν με ικανούς παίκτες και ανταγωνίστηκαν σπουδαίους ξένους συναδέλφους τους». 

Για την τακτική του Παναθηναϊκού να αφήσει ελεύθερα σουτ από τον Σάδα στο ματς με την Μπαρτσελόνα: 

«Το μπάσκετ είναι πολύπλοκο άθλημα. Ο Παναθηναϊκός έκανε καλά που ρίσκαρε τα ελεύθερα σουτ του Σάδα. Πολλές ομάδες τον αφήνουν να σουτάρει. Ο προπονητής του τον χρησιμοποιεί σωστά κοντά στο καλάθι και έτσι βρίσκει απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να παίξουν επιθετική άμυνα. Ξαναλέω όμως πως η στρατηγική του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή. Όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να καλύπτεις τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός έχασε από παράγοντες πολύ σημαντικούς στο μπάσκετ, αλλά λεπτομέρειες, όπως οι βολές. Αν είχε καλύτερο ποσοστό στις βολές θα είχε νικήσει και το παιχνίδι. Θα πρέπει να ακολουθήσει το ίδιο σχέδιο. Να μαρκάρει δηλαδή παίκτες όπως ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ και να προσέξει στην αλληλοκάλυψη του Σάδα ή τις επαναφορές. Δεν χρειάζεται να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι. Το ερώτημα είναι αν ο Γκιστ θα καταφέρει ξανά να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Λόρμπεκ». 

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει παρά την ήττα: 

«Ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες. Μέχρι χθες λέγαμε πως η Μπαρτσελόνα με μόνο 2 ήττες στην Ευρωλίγκα είναι η πιο σταθερή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα, αλλά σκληρή ομάδα που προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό σκορ. Ήμουν πεπεισμένος πως θα ήταν ντέρμπι όπως και έγινε, αφού γνωρίζω την Μπαρτσελόνα. Είχε απώλειες όπως ο Μάικλ, ενώ ο Ναβάρο είναι τραυματίας και είχε και άλλα προβλήματα και δεν μπορεί να κάνει το ροτέισον που θέλει. Ανακουφίστηκε κάνοντας το 1-0 γιατί το πρώτο ματς είναι πάντα σημαντικό, όμως θα δούμε σε τι κατάστασης θα βρεθούν βασικοί παίκτες των δύο ομάδων στο επόμενο παιχνίδι. Η ομάδα πρέπει να νιώθει καλά και να έχει αυτοπεποίθηση από αυτήν την εμφάνιση. Οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Μακάρι ο Γκιστ να ξανακάνει το ίδιο παιχνίδι και να βγουν και άλλοι παίκτες μπροστά. Τώρα η Μπαρτσελόνα θα δοκιμάσει να απαντήσει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και θα φανεί πιο διαβασμένη». 

Για το αν ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε από τη διαιτησία με αποκορύφωμα το αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γκιστ τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος: 

«Ήταν ο ορισμός του αντιαθλητικού, κανείς δεν το αμφισβήτει. Σε ένα τέτοιο κλειστό παιχνίδι μπορείς να απομονώσεις κάποιες φάσεις. Ήταν μια λανθασμένη απόφαση. Σε εμάς τους προπονητές όμως, μας αρέσει να μιλάμε για μπάσκετ. Σίγουρα υπήρξαν αποφάσεις που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει σε διαφορετική κατάληξη το ματς». 

Για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές: 

«Είναι φαβορί ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος. Για αυτό πάλεψε όλη τη χρονιά. Και στα 4 ζευγάρια ο γηπεδούχος έχει το πλεονέκτημα, όμως πάντα βλέπουμε εκπλήξεις. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα ιδιαίτερα σημαντικό. Το έχουμε δει με τον Ολυμπιακό και τη Σιένα πριν από δύο χρόνια. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επαναλάβει την άμυνα που έπαιξε με τη Χίμκι, αφού αντιμετωπίζει και πάλι μια επιθετική ομάδα, με ταλέντο. Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρος, με χαρακτήρα και από την άμυνά του θα πρέπει να χτίσει το παιχνίδι και στη συνέχεια να τρέξει και να μην αφήσει το ματς να πάει στο πέντε εναντίον πέντε». 

Για τον προσεχή τελικό του EUROCUP, όπου η ομάδα του η Μπιλμπάο αντιμετωπίζει στο Βέλγιο τη Λοκομοτίβ Κουμπάν: 

«Η Κουμπάν είναι το φαβορί. Έχουν επενδύσει σε γνωστούς και έμπειρους από την Ευρωλίγκα παίκτες, όπως οι Καλάθης, Μάριτς, ενώ ήταν και η πιο σταθερή ομάδα όλη τη χρονιά. Μας αρέσουν τα δύσκολα όμως! Είναι ο πρώτος τελικός για εμάς στη σύντομη ιστορία μας και υπάρχει φοβερός ενθουσιασμός στην πόλη και θα έχουμε 2.500 φίλους στο πλευρό μας. Σε λεπτομέρειες θα κριθεί το παιχνίδι. Ελπίζω αυτές να είναι με το μέρος μας και να κατακτήσουμε το EUROCUP»

To τρίποντο του Ναβάρο και η…μεγάλη τάπα του Γκιστ (VIDEO)

Έχασε μία…μάχη – Έδειξε πως μπορεί την πρόκριση ο Παναθηναϊκός!

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με την διαιτησία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε