Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νταμπίζας: Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του κόσμου του Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Νίκος Νταμπίζας παρουσιάστηκε από τον Παναθηναϊκό και μίλησε για τον τρόπο που τον υποδέχτηκε ο κόσμος της ομάδας.

Ο τεχνικός διευθυντής των “πράσινων” είπε ότι καταλαβαίνει τον τρόπο που τον βλέπουν οι φίλοι της ομάδας αλλά γνωρίζει ότι μέσα από τη δουλειά μπορεί να βελιτώσει την κατάσταση.

“Στην πρώτη παρουσίαση δεν μπόρεσα να παραστώ, κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ. Φαίνεται πως έχει γίνει μία προεργασία που βγαίνει στην πράξη.

Θέλω να αναφερθώ σε ένα δυσάρεστο γεγονός. Θέλω να συλλυπηθώ τον Μάριο Γκαλίνοβιτς για το χαμό της κόρης του. Αυτό είναι κάτι άσχημο και η σκέψη μας είναι μαζί του. Η ομάδα έχει μπει σε μία διαδικασία ανασυγκρότησης με συγκεκριμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά. Έχουμε αποφασίσει σε συνεργασία με τη διοίκηση ποιον δρόμο θέλουμε να βαδίσουμε. Μέλος αυτού του πλάνου είναι ο Εμίρ. Έχει τα χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει. Κάθε επιλογή θα έχει τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλουμε. Προσπαθούμε να πετύχουμε την επανέναρξη, που είπε και ο Εμίρ. Δεν ξέρουμε πότε θα πετύχει, αλλά ξέρουμε τον τρόπο που θα τρέξει το πρότζεκτ.

Είμαστε τυχεροί γιατί στην ακαδημία γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον κύριο Σαμαρά και το υπόλοιπο προσωπικό. Αυτό είναι σημαντικό για το αύριο του συλλόγου. Δεν θα ζητάμε από τους ποδοσφαιριστές να παίζουν άλλο τρόπο παιχνιδιού στην ακαδημία και στην πρώτη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε ο Παναθηναϊκός να έχει ένα πλάνο, ένα στυλ, μία νοοτροπία που θα του αρμόζει. Αυτά θα μείνουν στην ομάδα και όποιος προπονητής έρχεται, θα προσαρμόζεται, δεν θα αλλάζει η ομάδα κάθε δύο-τρία χρόνια. Θα το πετύχουμε με τη βοήθεια όλων. Το σημαντικό είναι αυτό.

Για να είμαστε εδώ, είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς. Καλά τα πλάνα και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι, όμως ο Παναθηναϊκός έχει στο DNA του την κατάκτηση του τίτλου και οφείλει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αυτό που είπα στον κύριο Αλαφούζο είναι ότι η ομάδα πρέπει να δώσει ένα όραμα στον κόσμο. Να δείξει ότι χτίζεται κάτι σοβαρό. Καλώς ή κακώς, για να το υποστηρίξουμε χρειαζόμαστε αποτελέσματα.

Δεν έχω έρθει ουρανοκατέβατος. Δεν έχω αποχή από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχω πρόβλημα να εξηγήσω ότι πρόβλημα υπάρχει προς το πρόσωπο μου. Δεν είναι το ιδανικότερο για τον κόσμο ότι έχω παίξει στον αιώνιο αντίπαλο. Αυτό είναι λογικό. Αν κάποιος δεν με αποδέχεται επειδή αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό, το σέβομαι. Είναι τιμητικό για μένα και ένα τεράστιο παράσημο ότι βρίσκομαι εδώ παρότι δεν είμαι αποδεκτός και είμαι υποχρεωμένος να το τιμήσω.

Θα πω λίγα πράγματα για το προσωπικό κομμάτι. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις από την πρόσληψη μου. Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό. Οποιαδήποτε αντιπαράθεση προς το πρόσωπο μου, ας περάσει σε δεύτερο πλάνο και ας μπει μπροστά η αγάπη για το σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χώρο για διχόνοιες και εμφύλιους. Θα υπάρξει χρόνος όταν λύσουμε όλα τα προβλήματα. Δεν το λέω για να διώξω το πρόβλημα μου. Εγώ θα κριθώ σε βάθος χρόνου. Γιατί ο Νταμπίζας και ο κάθε Νταμπίζας είναι περαστικός. Αυτό που θα μείνει είναι ο σύλλογος.

Μπαϊράμι: Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς μου πρότεινε τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε