Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Είναι ο Κριστιάνο, θυμάστε; Και είναι καλά στους “16”! Μαζί κι η Ουγγαρία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Εκοψε τις κακές γλώσσες από τη… ρίζα τους ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Οι Πορτογάλοι με δύο δικά του γκολ και μια ασίστ “απάντησαν” και στα τρία τέρματα των Ούγγρων (3-3) και προκρίθηκαν ως τρίτοι στη φάση των “16” του Euro, στην οποία θα αντιμετωπίσουν τη Γερμανία.

Ηταν το καλύτερο ματς που έχουμε δει έως τώρα στο Euro. Βέβαια, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς αυτό, αρκεί να δει το σκορ. Οι δύο αρχηγοί των ομάδων, ο CR7 και ο Τζούτζακ (πέτυχε δύο γκολ) ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο Κριστιάνο έγινε ο πρώτος στην ιστορία που έχει σκοράρει σε τέσσερα Euro! Η Ουγγαρία κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου.

Το σκορ άνοιξε ο Ζόλταν Γκέρα στο 19′ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και δέκα λεπτά μετά ο Κίραϊ απέκρουσε σε στην εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν στο 42′ , όταν ο αρχηγός τους με κάθετη πάσα έδωσε στον Νανί και αυτός με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Η Ουγγαρία μπήκε έτοιμη για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο… Στο 47′ προηγήθηκε και πάλι (2-1), με το εύστοχο απ’ ευθείας φάουλ του Μπάλας Τζούτζακ (η μπάλα κόντραρε στον Αντρέ Γκόμες).

Ο Ρονάλντο σήκωσε στις πλάτες του την υπόθεση πρόκριση. Ισοφάρισε στο 50′  με απίθανο “τακουνάκι” στην κίνηση, έχοντας παραλάβει την μπάλα από τη σέντρα του Ζοάο Μάριο. Αμεση ήταν η απάντηση της Ουγγαρίας. Στο 55′ ο Μπάλας Τζούντζακ έκανε το 3-2. Η μπάλα έφθασε σε αυτόν ύστερα από φάουλ, έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Νανί  και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 62′ ο Ρικάρντο Κουαρέσμα έκανε την σέντρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 3-3! Στο 64′ ο Έλεκ είχε δοκάρι.  

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιούχας, Κόρχουτ, Γκέρα (46′ Μπέσε), Πίντερ, Έλεκ, Τζούτζακ, Λόβρεντσιτς (83′ Στίμπερ), Σάλαϊ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Αντρέ Γκόμες (61′ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Νανί (81′ Ντανίλο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε