Site icon NewsIT
11:03 Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Εμπλέκει Άρσεναλ, Τσέλσι και Λέστερ σε σκάνδαλο ντόπινγκ!

Οι “Sanday Times” αποκαλύπτουν σκάνδαλο μεγατόνων στον Βρετανικό αθλητισμό, με τον 38χρονο γιατρό, Μαρκ Μπόναρ, να αναφέρει πως έχει ντοπάρει 150 αθλητές, μεταξύ αυτών ποδοσφαιριστών της Premier League, ποδηλατών, αθλητών του τένις, έναν πρωταθλητή πυγμαχίας και έναν σταρ του κρίκετ.

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα σοκάρει την κοινή γνώμη της χώρας επικαλούμενη τη μαρτυρία του γιατρού Μαρκ Μπόναρ.

“Στα προηγούμενα έξι χρόνια έχει περιθάλψει περισσότερους από 150 αθλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, ποικιλοτρόπως, με απαγορευμένες ουσίες, όπως η ερυθροποιητίνη (EPO), στεροειδή και ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, και οι βελτιώσεις των επιδόσεων ήταν πρωτοφανείς”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, με τον Μπόναρ να ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες του γίνονταν γνωστές από στόμα σε στόμα και πως δεν έχει κάνει καμία διαφήμιση.

Στο σχετικό δημοσίευμα, ο 38χρονος γιατρός, με ειδικότητα στην αντιγήρανση, αποκαλύπτει ότι έχει στοιχεία που προκύπτουν από ένα δίκτυο “μυστικών πελατών” που ο ίδιος ντόπαρε. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ποδοσφαιριστές της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Λέστερ, της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Μπέρμιγχαμ.

Πάντως δεν αναφέρεται πουθενά πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί ενεργούσαν εν γνώσει των ομάδων τους, ούτε διευκρινίζεται αν πρόκειται για εν ενεργεία παίκτες.

Όσοι εκ των αθλητών (που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα) προσεγγίστηκαν από τους Times για σχόλιο, είτε αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό είτε δήλωσαν… αθώοι. Πάντως, Άρσεναλ και Τσέλσι πήραν θέση για το δημοσίευμα.

“Η Άρσεναλ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη για τη δημοσίευση αυτών των λανθασμένων ισχυρισμών που δεν έχουν βάση. Οι Sunday Times γνωρίζουν πως αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν βάση και παρ’ όλα αυτά τις δημοσίευσε. Ο σύλλογός μας λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ευθύνες του απέναντι στον συγκεκριμένο τομέα και οι παίκτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Υπακούμε αυστηρά σε όλες τις οδηγίες από την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ”, ανέφεραν οι “κανονιέρηδες”.

“Οι ισχυρισμοί των Sunday Times που μας αφορούν είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι. Η Τσέλσι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου γιατρού και δεν έχει γνώση ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο κάποιος ποδοσφαιριστής μας. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη χρήση τέτοιων ουσιών στον αθλητισμό και είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με όλους τους κανονισμούς αντιντόπινγκ. Οι παίκτες της Τσέλσι υποβάλλονται τακτικά και λεπτομερώς σε εξετάσεις από τις αρμόδιες αρχές”, ανέφερε η ομάδα του Λονδίνου.

Ήδη η βρετανική κυβέρνηση διέταξε στη βρετανική υπηρεσία αντιντόπινγκ (UKAD) να προβεί σε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version