Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Euro 2016: Απέλαση Ρώσων οπαδών! “Περνούν από κάστινγκ τους χούλιγκανς”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Οι γαλλικές αρχές δείχνουν αποφασισμένες να διατηρήσουν την τάξη στους αγώνες του Euro 2016 και… σκληραίνουν τη στάση τους! Τι αναφέρει ο αγγλικός Τύπος για τους… διαγωνισμούς που περνούν οι Ρώσοι χούλιγκανς.

Τα όσα συνέβησαν το περασμένο σαββατοκύριακο στη Μασσαλία έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση της χώρας, που θα ακολουθήσει την… τακτική των απελάσεων.

“Σίγουρα κάποιοι θα απελαθούν. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν εντός γαλλικών συνόρων, μετά τα όσα συνέβησαν”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς. Και η αρχή έγινε σήμερα το πρωί στις Κάννες, όπου η γαλλική αστυνομία σταμάτησε λεωφορείο με Ρώσους εκδρομείς, που είχαν προορισμό τη Λιλ, και αφού εξέτασε τα χαρτιά τους, ανακοίνωσε πως 29 από αυτούς θα απελαθούν από τη χώρα.

Οι 29 Ρώσοι οπαδοί, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο στις Κάννες, φαίνεται ότι σχετίζονται με τα αιματηρά επεισόδια στη Μασσαλία. «Αυτοί οι έλεγχοι γίνονται για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού και ύστερα από πληροφορίες ότι τα συγκεκριμένα άτομα ίσως εμπλέκονται στα επεισόδια της Μασσαλίας», τόνισε ο Xavier Lauch, αξιωματούχος της περιοχής.

Μάλιστα, η Γαλλική Αστυνομία έκανε λόγο για 150 καλά εκπαιδευμένους Ρώσους χούλιγκανς που έδωσαν το “παρών” στη Μασσαλία.

Την ίδια ώρα, ο αγγλικός Τύπος κάνει λόγο για “κάστινγκ” που περνούν οι Ρώσοι χούλιγκανς για να βρεθούν σε μεγάλες διοργανώσεις και να συμμετέχουν σε επεισόδια. Η διαδικασία που περνούν για να αναδειχθούν τα 150… πρωτοπαλίκαρα, έχει σειρά από “μάχες” μεταξύ ομάδων μετά από ραντεβού που δίδονται σε συγκεκριμένα σημεία. Μάλιστα, φιλοξενούν φωτογραφίες από μια τέτοια “μάχη”, η οποία δόθηκε στη Ρωσία…

Οι Ρώσοι για τις απελάσεις

Η πλευρά των Ρώσων υποστηρίζει ότι πρόκειται να εκδιωχθούν ακόμα και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, όπως δήλωσε και ο επικεφαλής των οργανωμένων της Ρωσίας, Αλεξάντερ Σπρίγκιν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», η γαλλική αστυνομία σταμάτησε λεωφορείο με Ρώσους εκδρομείς στις Κάννες, που είχε προορισμό τη Λιλ, και αφού εξέτασε τα χαρτιά τους, ανακοίνωσε πως 50 φίλαθλοι θα απελαθούν από τη χώρα. “Θέλουν να απελάσουν 50 άτομα, μεταξύ αυτών και γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν καμιά εμπλοκή στα επεισόδια”, δήλωσε σχετικά ο Σπρίγκιν, ο οποίος συμπλήρωσε: “Η αστυνομία μας φέρθηκε άσχημα. Φέρθηκε άσχημα σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα επεισόδια και απλά ταξίδεψαν στη Γαλλία για να στηρίξουν την εθνική Ρωσίας”.

Σχετικά με το ποιος είναι ο Σπρίγκιν, η βρετανική εφημερίδα “Guardian” τονίζει πως στο παρελθόν έχει φωτογραφηθεί να απευθύνει τον ναζιστικό χαιρετισμό μαζί με τραγουδιστή ρωσικού ακροδεξιού ροκ συγκροτήματος με την ονομασία “Korrozia Metalla”. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σπρίγκιν, ο οποίος είναι υποστηρικτής της Ντινάμο Μόσχας, φέρεται να δουλεύει στο πλευρό του Ιγκόρ Λεμπέντεφ, του αντιπροέδρου του Ρωσικού Κοινοβουλίου, ο οποίος με χθεσινές του δηλώσεις τόνισε πως δεν βρίσκει κάτι κακό στις κόντρες των οπαδών και τα επεισόδια…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε