Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Euro 2016: Γαλλία – Ισλανδία… η οικοδέσποινα κόντρα στους “ψαράδες”

ΦΩΤΟ twitter.com

Ο τελευταίος αγώνας της προημιτελικής φάσης ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισλανδία (22:00, NewsIt.gr, ΕΡΤ) στο “Σταντ Ντε Φρανς” θα βγάλει τον αντίπαλο της Γερμανίας στους “4” του Euro 2016.

Μοιάζει με τη μάχη Γολιάθ εναντίον Δαυίδ, αλλά η έκπληξη πάντα καραδοκεί! Οι διοργανωτές Γάλλοι αντιμετωπίζουν τους ενθουσιώδεις Ισλανδούς στο “Σταντ Ντε Φρανς”, με στόχο την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες του Euro 16, εκεί όπου περιμένει η Γερμανία.

Το… άγχος βρίσκεται στην πλευρά των “τρικολόρ”, που θέλουν μπροστά στο κοινό τους να δείξουν πως είναι ικανοί να σηκώσουν την κούπα, κόντρα σε έναν -θεωρητικά- υποδεέστερο αντίπαλο. Πάντως, πολλοί στην Γαλλία ζητούν να μην υποτιμηθούν οι “ψαράδες”, καθώς θυμούνται το αντίστοιχο παιχνίδι με την Ελλάδα το 2004, όπου οι “μπλε” έμειναν εκτός συνέχειας.

Απ’ την άλλη, η σκληροτράχηλη Ισλανδία είναι σίγουρο ότι θα βάλει… δύσκολα στους διοργανωτές, έχοντας μεγάλο ενθουσιασμό, από την επική πρόκριση εις βάρος της Αγγλίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντεσάμπ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ραμί και Καντέ. Τη θέση του κεντρικού αμυντικού της Σεβίλλης αναμένεται να πάρει ο Ουμιτί ενώ αυτή του μέσου της Λέστερ ο Καμπάιγ, εκτός και αν ο Γάλλος προπονητής επιλέξει να αγωνιστεί με δίδυμο στο κέντρο τους Ματουιντί και Πογκμπά και τους Κομάν, Παγέ και Γκριεζμάν πίσω από τον Ζιρού.

Από την πλευρά της, η Ισλανδία δεν μπορεί παρά να νιώθει άκρως επιτυχημένη για την μέχρι στιγμής πορεία της. Η πρόκριση επί της Αγγλίας ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία τα τελευταία 70 χρόνια για το ποδόσφαιρο της χώρας και φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Γιορίς – Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά – Πογκμπά, Καμπάιγ, Ματουιντί – Γκριζμάν, Ζιρού, Παγιέ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λάγκερμπακ): Χάλντορσον – Σέβαρσον, Άρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Σκούλασον – Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γ. Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον – Μπόντβαρσον, Σίγκοορσον.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε