Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Euro 2016: Η πολίστρια Χριστίνα Τσουκαλά είναι… μισή Ισλανδή : “Η μητέρα μου ξέρει τους παίκτες!”

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

“Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό που κάνει η Ισλανδία; Την Ελλάδα, το 2004!”. Δεν ήταν έκπληξη αυτή η παραδοχή της Χριστίνας Τσουκαλά. Εχει ζήσει ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό θαύμα με τη μία της πατρίδα το 2004 -στο Euro της Πορτογαλίας- και τώρα η Ισλανδία τις ξύπνησε αυτές τις μνήμες.

Ενα σπίτι, στα νότια προάστια της Αττικής, ζει την πορεία της Ισλανδίας στο Euro της Γαλλίας σαν να είναι το μικρό Ρέικιαβικ της Ελλάδας. Ενα Ρέικιαβικ μια σταλιά και εξυπακούεται με άλλη θερμοκρασία! Η μητέρα της διεθνούς πολίστριας της Βουλιαγμένης κατάγεται από την Ισλανδία και όλη η οικογένεια πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση στους “16” και στους “8” της διοργάνωσης. Μισή καρδιά ελληνική και μισή με dna Ισλανδίας! Ομως μια αγάπη και για τις δύο χώρες, ένας χτυποκάρδι κοινό και για τις δυο της πατρίδες.

“Πάω συνέχεια στην Ισλανδία. Η γιαγιά και ο παππούς μου είναι πολύ χαρούμενοι με την ομάδα! Τώρα πήγε και η μητέρα μου, καθώς ως ξεναγός είχε δουλειά εκεί. Εχω ξετρελαθεί! Ολοι σπίτι τρελαθήκαμε, ειδικά με την πρόκριση της ομάδας στους “8”. Μου είπαν ότι στο Ρέικιαβικ έστησαν γιγαντοοθόνη και ήταν όλοι έξω για να δουν τον αγώνα”, τόνισε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011, στο Newsit.

Βέβαια, αυτή τη φορά στην οικογένειά της δεν βλέπουν 11 άγνωστους σε αυτούς -σε προσωπικό επίπεδο- ν’ αγωνίζονται στο Euro, όπως το 2004… “Η μητέρα μου ξέρει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές, όπως και ο παππούς μου. Στην Ισλανδία όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Οταν περπατάω στο δρόμο με τη γιαγιά ή τον παππού μου κάθε δύο μέτρα σταματάμε, καθώς βλέπουν έναν γνωστό τους. Συνολικά, οι Ισλανδοί είναι 330.000 και το ένα τρίτο της χώρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία. Πήγαν για να στηρίξουν την ομάδα στη διοργάνωση! Είναι τρομερό!”.

Η Χριστίνα έχει ξεσηκωθεί: “Μα αν δεν είχα υποχρεώσεις στην Ελλάδα, θα πήγαινα κι εγώ στη Γαλλία! Θα πάω με τον αδερφό μου στην Ισλανδία τον Αύγουστο και θα πάρω και φανέλα της ομάδας”.

Μαρία Καούκη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε