Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Euro 2016: Νίκη η Γερμανία, τις εντυπώσεις η Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γερμανία διατήρησε την παράδοση που την θέλει να νικάει στην πρεμιέρα της σε Euro, καθώς επικράτησε δύσκολα της μαχητικής Ουκρανίας με 2-0, χάρη σε γκολ των Μουστάφι και Σβάινσταϊγκερ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ δεν έπεισε με την εμφάνιση της, ωστόσο κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και να μπει με το δεξί στη διοργάνωση. Αντίθετα, εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι Ουκρανοί, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί κι έφεραν στα όριά τους, τους Γερμανούς. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν παραδόξως ο Νόιερ, ο οποίος κράτησε όρθια τα “πάντσερ” στο πρώτο ημίχρονο, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου. Το τελικό 2-0 αδικεί, πάντως, τους Ουκρανούς, οι οποίοι δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ.

Ο αγώνας:

Οι Ουκρανοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 4′, ο Κονοπλιάνκα έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε.

 

Τα “πάντσερ” απάντησαν στην ευκαιρία των Ουκρανών με γκολ. Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μουστάφι έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

 

Μετά το τέρμα των Γερμανών, οι Ουκρανοί βγήκαν μπροστά, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ο Νόιερ κατέβασε… ρολά, αποκρούοντας στο 27′ κοντινή κεφαλιά του Χατσερίντι.

Στο 37′, ο Τζερόμ Μπόατεγκ παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσα με αυτογκόλ, αλλά κατάφερε ο ίδιος να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γερμανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν στους Ουκρανούς να φανούν απειλητικοί.  Τα “πάντσερ”, βέβαια, αδυνατούσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, γι’ αυτό και δοκίμαζαν μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωσε όλα ο εξαιρετικός Πιάτοβ.

Η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο 45άλεπτο ο Μάνουελ Νόιερ ήταν στην εκτέλεση φάουλ από τον Γιαροσλάβ Ρακίτσκι στο 57′ και η δεύτερη στο 88′, όταν σταμάτησε τον Γιαρμόλενκο από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Οι Ουκρανοί είχαν ανέβει να πιέσουν στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, αλλά τελικά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 92′, με κοντινό πλασέ από ασίστ πάρε βάλε του Μεσούτ Οζίλ.

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (78′ Σέρλε), Γκέτσε (90′ Σβάινσταϊγκερ).
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (74′ Ζίντσενκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66′ Σελεζνιόβ).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε