Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Γαλλία – Ελβετία: “Χ”άρηκαν και οι δύο! Πέρασαν στους “16”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Το 0-0 της Γαλλίας με την Ελβετία βόλεψε και τις δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν στο Λιλ. Ο ένας βαθμός που πήραν έκαστη ήταν αρκετός για να τελειώσουν με την πρόκρισή τους, όπως ακριβώς ήθελαν.

 Διότι οι Γάλλοι και για το γόητρο ήθελαν την πρώτη θέση και το πάλεψαν περισσότερο για τη νίκη. Αυτό μαρτυρούν τα τρία δοκάρια που είχαν, δύο με τον Πογκμπά και ένα με τον Παγέ.

Στο 8′ ο Πογκμπά λίγο έλειψε να… σκοράρει στα δίχτυα της Γαλλίας πετυχαίνοντας αυτογκόλ και έπειτα έχασε σημαντικές “κανονικές” ευκαιρίες!

Τρία λεπτά μετά ο Ζόμερ απέκρουσε σε σουτ του και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ίδιο σκηνικό με τους ίδους πρωταγωνιστές συνέβη στο 13′, μόνο που έλειψε το δοκάρι. 

Οχι για πολύ… Ο άσος της Γιουβέντους δοκίμασε το πόδι του και στο 17′. Και τότε η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, μόνο η Ελβετία είχε ευκαιρία με το άστοχο σουτ του Μεχμέντι στο 20′.

Ο Ζινιάκ που έπαιζε αντί του Ζιρού κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 53′, αλλά και πάλι ο Ζόμερ “καθάρισε”, όπως και στο 57′ στο σουτ του Γκριεζμάν.

Το τρίτο δοκάρι των “τρικολόρ” ήταν έργο… Παγέ, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 63′. Με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρισ. Στις καθυστερήσεις οι Ελβετοι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα φανέλας του Τζεμαϊλί από τονΣανιά… Αυτή βέβαια δεν σκίστηκε όπως άλλες δύο ελβετικές, αλλά και η μπάλα.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Σατσίρι (79′ Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (86′ Λανγκ), Εμπολό (74′ Σεφέροβιτς).
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Μουσά Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63′ Παγέτ), Γκριεζμάν (77′ Ματουιντί), Ζινιάκ.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε