Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Στους “4” του Euro η Γερμανία που “έσπασε” την κατάρα! Η Ιταλία “λύγισε” στα πέναλτι

ΦΩΤΟ Reuters

– Στα πέναλτι οι Γερμανοί όχι μόνο δεν χάνουν, αλλά… σπάνε και “κατάρες”
– Έπειτα από το 1-1 του αγώνα και από 18 εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι, τα “πάντσερ” πέρασαν στους “4” του Euro 2016, ξορκίζοντας τον κακό της “δαίμονα”, την Ιταλία
– Απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι ο Νόιερ και οδήγησε τη “νασιονάλμάνσαφτ” για τρίτη συνεχόμενη φορά σε ημιτελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
– Στους “4” οι Γερμανοί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Γαλλία – Ισλανδία

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ένατη ήταν και η τυχερή! Η Γερμανία νίκησε για πρώτη φορά την Ιταλία σε μεγάλη διοργάνωση, με τη βοήθεια των πέναλτι (1-1 κ.δ. και παράταση, 6-5 στα πέναλτι) και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Euro 2016.

Τα 90′ δεν ήταν αρκετά για να λύσουν τις διαφορές τους Γερμανία και Ιταλία και οδηγήθηκαν στην παράταση. Το τελικό 1-1 μάλλον ικανοποιεί τους παίκτες του Κόντε, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν σε παθητικό ρόλο. Ο Οζίλ άνοιξε το σκορ στο 65′ και στο 78′ ο Μπονούτσι με πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τα “πάντσερ” να παίρνουν το.. εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης.

Η Ιταλία αφήσει στην αρχή χώρο στη Γερμανία, δίνοντας της την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας της στο χώρο του κέντρου. Γρήγορα όμως εκμεταλλεύτηκε λάθη των “πάντσερ” και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ομάδα του Λεβ δεν οπισθοχώρησε και προσπάθησε να φτάσει στα καρέ του Μπουφόν.

Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει μέτρια ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, προσεκτικούς αντίπαλους και καμία σοβαρή φάση. Στο 15′ προέκυψε όμως πρόβλημα για την “νασιονάλμάνσαφτ”, αφού ο Κεντίρα αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό, με τον Σβαϊνστάιγκερ να τον αντικαθιστά ( έφτασε τις 37 εμφανίσεις με το εθνόσημο και έπιασε τον Μίροσλαβ Κλόζε).

Οι δυο ομάδες συνέχισαν αυτό το παιχνίδι… τακτικής, με την Γερμανία πάντως να προσπαθεί να φανεί πιο απειλητική, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία. Το σωστά ακυρωθέν γκολ του Σβαϊνστάιγκερ στο 27′ (έκανε επιθετικό φάουλ) έκανε τους “ατζούρι” να… ξεμυτίσουν από την άμυνα τους κυρίως με προσπάθειες από τα αριστερά με Τζιακερίνι και Ντε Σίλιο, χωρίς όμως -ΦΥΣΙΚΑ- να παρασυρθούν, να αμελήσουν την άμυνα τους και να πραγματοποιήσουν κάποιο… μοιραίο λάθος.

Μόνο τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου είχαν συγκινήσεις, με τις πρώτες και μοναδικές του φάσεις. Η πρώτη “τελική” της Γερμανίας ήρθε στο 42′, όταν μετά από πολλά λάθη στην ιταλική άμυνα ο Μίλερ έκανε κακό πλασέ μέσα απ’ την περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο Μπουφόν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως η “σκουάντρα ατζούρα” άγγιξε το γκολ. Ο Στουράρο έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Μπόατενγκ άλλαξε πορεία στην μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Νόιερ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τα “πάντσερ” να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 55′. Ο Γκόμεζ έστρωσε στον Μίλερ, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπουφόν δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αλλά είδε τον Φλορέντσι να διώχνει εντυπωσιακά με το τακουνάκι σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Λεβ πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, οι Ιταλοί δέχθηκαν προσπάθησαν να αμυνθούν αλλά δέχθηκαν -σωστές- κάρτες και περιόρισαν τις επιθετικές τους προσπάθειες. Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τα “πάντσερ”. Στο 65′ ο Έκτορ “πάτησε” περιοχή από αριστερά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι (η μπάλα βρήκε και σε αμυνόμενο) και ο επερχόμενος Οζίλ -με σουτ στην κίνηση- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τη Γερμανία.

Η “νασιονάλμάνσαφτ” πήρε τα.. πάνω της και “άγγιξε” το δεύτερο γκολ λίγα λεπτά αργότερα, όμως ο Μπουφόν έκανε εκπληκτική απόκρουση στο κοντινό τακουνάκι του Γκόμεζ (68′).  

Οι “ατζούρι” έμειναν έτσι… ζωντανοί, αναγκάστηκαν να γίνουν πιο επιθετικοί, στο 77′ ο Κιελίνι με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπόατενγκ μέσα στην μεγάλη περιοχή και στο επόμενο λεπτό ο ψύχραιμος Μπονούτσι (!) εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-1.

 

Τα “πάντσερ” κατέρρευσαν στη συνέχεια, αλλά η ομάδα του Κόντε δεν μπόρεσε να φτάσει στη φάση που θα της έδινε το νικητήριο γκολ κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο 30λεπτος εξτρά χρόνος ολοκληρώθηκε και αυτός χωρίς γκολ, με τον Ντράξλερ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 107, στέλνοντας εξ επαφής την μπάλα πάνω απ’ την εστία των Ιταλών κι έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι.

Στα πέντε πρώτα για κάθε ομάδα χάθηκαν από τρία (Τζάτζα, Πελέ, Μπονούτσι – Οζίλ, Μίλερ, Σβαϊνστάιγκερ) καθώς εύστοχοι ήταν μόνο οι Ινσίνιε, Μπαρτζάλι και Κρόος, Ντράξλερ.

Στη συνέχεια σκόραραν οι Τζακερίνι, Παρόλο και Ντε Σίλιο για τους Ιταλούς, με τον Νταρμιάν να χάνει το ένατο πέναλτι (απέκρουσε ο Νόιερ) και ο Έκτορ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Λεβ, αξιοποιώντας τις προηγούμενες εύστοχες εκτελέσεις των Χούμελς, Κίμιχ και Μπόατενγκ.

Τα πέναλτι

Ινσίνιε 1-0 
Κρόος 1-1 
Τζάτζα (άουτ) 
Μίλερ (απόκρουση Μπουφόν) 
Μπαρτσάλι 2-1 
Εζίλ (δοκάρι) 
Πελέ (άουτ) 
Ντράξλερ 2-2 
Μπονούτσι (αουτ) 
Σβαϊνστάιγκερ (άουτ) 
Τζιακερίνι 3-2 
Χούμελς 3-3 
Παρόλο 4-3 
Κίμιχ 4-4 
Ντε Σίλιο 5-4 
Μπόατενγκ 5-5 
Νταρμιάν (απόκρουση Νόιερ) 
Έκτορ 5-6

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε