Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ισλανδία – Ουγγαρία: Πανηγυρίζουν με… αυτογκόλ οι “μαγυάροι” (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Κοντά στην πρόκριση στους “16” του Euro 2016 βρίσκεται η Ουγγαρία που πήρε πολύτιμο βαθμό ισοφαρίζοντας στο 88΄ την Ισλανδία (1-1). Το ματς έγινε στη Μασαλία για τη 2η αγωνιστική του ΣΤ΄ ομίλου και σημαδεύτηκε από το αυτογκόλ του Σέβερσον δύο λεπτά πριν από το τέλος.

Ένα αυτογκόλ του Σέβαρσον στο 88′ της αναμέτρησης του “Vélodrome” έδωσε στην Ουγγαρία την ευκαιρία να ισοφαρίσει το αυστηρό πέναλτι-γκολ της Ισλανδίας και με αυτό το 1-1 οι Μαγυάροι έφτασαν τους 4 βαθμούς και.. ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη φάση του Euro 2016.

Οι Ούγγροι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ. Αυτό όμως δεν ήταν εύκολο, αφού οι Ισλανοί περίμεναν στο μισό που αμύνονταν, έχοντας ελάχιστες αντεπιθέσεις.

Πάντως, από το 30′ το παιχνίδι έγινε πιο όμορφο, αφού οι “ψαράδες” έγιναν πιο επιθετικοί. Μάλιστα, στο 32′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Κίραλι να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του Κάνταρ. Τελικά, η ομάδα του Χάλγκριμσον έφτασε στο 1-0, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίγκουρτσον στο 39′.

Οι “μαγιάροι” μπήκαν καλά και στην επανάληψη, αλλά δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Οι παίκτες του Στορκ έκλεισαν τους αντίπαλους τους στα καρέ τους και οι Ισλανδοί άντεξαν μέχρι το 88′. Ο Νίκολιτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Σέβαρσον έπεσε -με υπερπροσπάθεια- να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 1-1.

 Άξιο αναφοράς, πως μετά την ισοφάριση, οι οπαδοί της Ουγγαρίας άναψαν καπνογόνα, ενώ έπεσαν και κροτίδες.

 Άξιο αναφοράς, πως στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, η Ισλανδία κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση (στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων). Ο Σίγκουρτσον το εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε στα σώματα, ο 37χρονος Γκούντιονσεν -που είχε περάσει σαν αλλαγή- πήρε το ριμπάουντ, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα χτύπησε σε αντίπαλο και πέρασε ελάχιστα άουτ

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον (66′ Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (69′ Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (84′ Γκούντγιονσεν).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιούχας (84′ Σάλαι), Κάντερ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (67′ Νίκολιτς), Τζούτζακ, Πρίσκιν (67′ Μπέντε).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε