Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ισπανία – Τουρκία: Χαλαρά στους “16” του Euro 2016 οι Ισπανοί!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Ισπανία “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες την Τουρκία, επικρατώντας με 3-0, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Euro 2016.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η η “Furia Roja” έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “16” της διοργάνωσης μετά τη Γαλλία και την Ιταλία. Παράλληλα, έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να σημειώσει πάνω από δύο γκολ σ’ ένα παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι ήταν τραγικοί κι ελπίζουν πως μία νίκη επί της Τσεχίας θα την φέρει στους 4 καλύτερους τρίτους.

Ο αγώνας:

Δεκαπέντε λεπτά καλού ποδοσφαίρου ήταν αρκετά για τους Ισπανούς, προκειμένου να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Μετά από ένα νωχελικό ξεκίνημα, οι Ισπανοί πάτησαν τέρμα το γκάζι από το 30′ και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, σκοράροντας δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 33′ ο Μοράτα άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Νολίτο, ενώ στο 37′ ο δημιουργός του πρώτου τέρματος έγινε εκτελεστής, κάνοντας το 2-0, έπειτα από…. ασίστ του Τοπάλ, ο οποίος έκανε τραγικό λάθος στο κέντρο της άμυνας.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Τουρκία δέχθηκε και τρίτο γκολ. Οι Ισπανοί έκρυψαν την μπάλα, εκείνη κατέληξε στον Μοράτα, ο οποίος από κοντά έκανε το 3-0, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς όταν ο Ινιέστα έκανε πάσα στον Τζόρντι Άλμπα ο τελευταίος ήταν οφ-σάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα (81′ Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (71′ Κόκε), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα (64′ Μπρούνο Σοριάνο), Νολίτο, Μοράτα.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Γκιοκχάν Γκιονούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Τζανέρ Ερκίν, Σελτσούκ Ινάν (70′ Γιουνούς Μαλί), Οζάν Τουφάν, Ογκουζχάν Εζιακούπ (62′ Ολτζάι Σαχάν), Χακάν Τσαλχάνογλου (46′ Νουρί Σαχίν), Αρντά Τουράν, Μπουράκ Γιλμάζ.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε