Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Iσπανία – Τσεχία: Στο… τέλος μίλησε η “καρδιά” των πρωταθλητών

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

O… μάγος Τσεχ και η άμυνα της Τσεχίας “καθάριζαν” τα πάντα ως το 87′! Τότε η Ισπανία πέτυχε το γκολ της νίκης (1-0) και μπήκε με το… δεξί στο Εuro 2016.

Δείτε το live

Oι Ισπανοί ήταν καλύτεροι επιθετικά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν σταμάτησαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους, ενώ ο Ντε Χέα στα… μετόπισθεν δεν είχε και πολλή δουλειά. Στο 87′ οι προσπάθιές τους απέδωσαν “καρπούς”. Τότε σκόραρε με κεφαλιά ο Πικέ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η Τσεχία μπήκε καλά στο ματς, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σοβαρή ευκαιρία. Σε αντίθεση, η αντίπαλός της ήταν πιο κινητική αλλά είχε ως εμπόδιο τομ Τσεχ. Τόσο στο 16′ στην προβολή του Μοράτα και μάλιστα δύο φορές, όσο και στο 28′ πάλι σε επιθετική προσπάθεια του ίδιο.

Στο 45′ ο Νέτσιντ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, γύρισε, σούταρε και η μπάλα πήγε  πάνω στον Ντε Χέα. 

Η Ισπανία είχε δοκάρι στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μοράτα έκανε το γύρισμα και ο Σίβοκ στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ.

Στο 57′ ο Ντε Χέα μπλόκαρε την μπάλα στην προβολή του Χούμπνικ και στο 65′ ο Φάμπρεγας απομάκρυνε στη μικρή περιοχή την μπάλα πριν σουτάρει ο Καντεράμπεκ. Ο Χούμπνικ “καθάρισε” στο 70′ για την άμυνα των Τσέχων, μετά το κακό κοντρόλ του Τζόρντι Άλμπα και στο 80′ ο Κρεΐτσι με τάκλιν ακριβείας πρόλαβε τον Τιάγκο Αλκάνταρα.

Οι Τσέχοι άντεξαν ως το 87′. Τότε, ο Πέδρο έδωσε αριστερά στον Ινιέστα, αυτός έκανε την σέντρα κι ο Ζεράρ Πικέ με κεφαλιά σκόρατε κάνοντας το τελικό 1-0.

 

 

ΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (70′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (82′ Πέδρο), Μοράτα (62′ Αντούριθ).
ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Νταρίντα, Πλάσιλ, Γκέμπρε Σελάσιε (86′ Σούραλ), Κρεΐτσι, Ροσίτσκι (88′ Παβέλκα), Νέτσιντ (75′ Λαφάτα).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε