Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ιταλία – Σουηδία: Στους “16” του Euro 2016 η παρέα του Μπουφόν!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Την πρόκρισή της στους “16” του Euro 2016 πανηγύρισε η Ιταλία, η οποία επικράτησε της Σουηδίας με 1-0, χάρη σε γκολ του Έντερ στο 88′.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η παρέα του Μπουφόν “χτύπησε” πάλι στα τελευταία λεπτά και μετά το Βέλγιο, “καθάρισε” και την ομάδα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο αγώνας:

Οι Σουηδοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, δίχως να καταφέρουν, πάντως, να φανούν απειλητικοί, καθώς η άμυνα των Ιταλών ήταν, ως συνήθως, για σεμινάριο. Από την πλευρά της, η  “σκουάντρα ατζούρα” ήταν ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί ούτε μία αξιόλογη φάση στο πρώτο 45άλεπτο.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε απείλησε για πρώτη φορά στο 48′, με τον Γκρατσιάνο Πελέ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να αστοχεί. Οι Ιταλοί κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και στο 82′ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Παρόλο, ο οποίος σημάδεψε με κοντινή κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον.

Η Ιταλία κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη, χάρη σε γκολ του Έντερ στο 88′. Ο άσος της Ίντερ “τρύπησε” τη σουηδική άμυνα κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα εξαιρετικό πλασέ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (74′ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Φλορέντσι (85′ Στουράρο), Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ (60′ Τζάτζα).
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Έρικ Γιόχανσον, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έκνταλ (79′ Λεβίτσκι), Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Φόσμπεργκ (79′ Ντουρμάζ), Γκουιντέτι (85′ Μπεργκ), Ιμπραχίμοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε