Πέμπτη, 23 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι

Φίλαθλοι των δύο ομάδων στο Κάιρο, ΦΩΤΟ REUTERS

Αλληλοκατηγορίες κυβερνήσεων, επίθεση σε πούλμαν ομάδας, συμπλοκές σε δύο χώρες και ένας χωρισμός στο παρασκήνιο του αγώνα Αίγυπτος- Αλγερία.

Τρομερά και φοβερά πράγματα συμβαίνουν σε Αίγυπτο και Αλγερία λίγες ώρες πριν τεθούν αντιμέτωπες σε μία μάχη που θα κρίνει το ποιος θα πάει στο Μουντιάλ. 

Ας τα πάρουμε από την αρχή, την Πέμπτη οι Αλγερινοί υποστήριξαν πως η αποστολή της εθνικής τους ομάδας δέχθηκε επίθεση, στο Κάιρο, από νεαρούς που πέταξαν πέτρες στο πούλμαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε παίκτες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. (Δείτε το βίντεο)
 
Η κυβέρνηση της Αλγερίας κάλεσε τον Αιγύπτιο πρέσβη στο Αλγέρι για να του υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Μουράντ Μεντελτσί, κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας, αλλά και τους Αλγερινούς φιλάθλους που έχουν ταξιδέψει στο Κάιρο για το παιχνίδι. 

Σε αντίποινα, αργά χθες βράδυ, εξαγριωμένοι νεαροί Αλγερινοί επιτέθηκαν σε σπίτια Αιγυπτίων στην πόλη Μσίλα, περίπου 170 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αλγερίου. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ η έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τραυματισμούς Αιγυπτίων. Να σημειωθεί ότι τα αιγυπτιακά ΜΜΕ κάνουν σήμερα λόγο για προβοκάτσια. Αναφέρουν ότι το όλο σκηνικό ήταν «στημένο» για να υπάρχει δικαιολογία σε περίπτωση που οι «Φαραώ» πάρουν τελικά την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ. Την ίδια άποψη υιοθέτησαν και αξιωματούχοι της αιγυπτιακής αστυνομίας, προκαλώντας την αντίδραση του πρέσβη της Αλγερίας στο Κάιρο, Αμπντελκαντέρ Χτζάρ, ο οποίος τους αποκάλεσε δημοσίως ψεύτες.
 
Αιγύπτιοι και Αλγερινοί φίλαθλοι κυκλοφορούν στους δρόμους του Καϊρου, ντυμένοι με τα εθνικά τους χρώματα, με τους φιλοξενούμενους να παρακολουθούνται συνεχώς από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι κόντρες έχουν επεκταθεί και στο διαδίκτυο, ενώ η εφημερίδα “Gulf News” αναφέρει ότι μία Αιγύπτια, παντρεμένη με Αλγερινό, πήρε το παιδί τους και έφυγε από το σπίτι του ζευγαριού, στο Αλγέρι, μετά από έντονη λογομαχία που αφορούσε τον αυριανό αγώνα! 

Η Αλγερία πηγαίνει στο αυριανό ντέρμπι με προβάδισμα τριών βαθμών και προκρίνεται ακόμη και με ήττα, αρκεί να υπερασπιστεί το 3-1 του μεταξύ τους αγώνα στο Αλγέρι. Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές Αφρικής χρειάζονται νίκη με τρία γκολ διαφορά για να προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Την τελευταία φορά που το είχαν καταφέρει, το 1990, είχαν νικήσει στον αποφασιστικό αγώνα με 1-0 την αυριανή αντίπαλό τους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε