Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Κάρι φώναξε σύνθημα κατά του Τραμπ! Ψήφο… αλλαγής ζήτησαν παίκτες των Κινγκς (videos)

Ο Κάρι φώναξε σύνθημα κατά του Τραμπ! Ψήφο… αλλαγής ζήτησαν παίκτες των Κινγκς (videos)

Πολλοί ήταν οι παίκτες του ΝΒΑ που συμμετείχαν στις τελευταίες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ. Στεφ Κάρι αλλά και αρκετοί παίκτες των Κινγκς έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν για μια ακόμα φορά στους δρόμους, σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και στηρίζοντας το «#BlackLivesMatters».

Στο… πλάι τους βρέθηκαν αρκετοί παίκτες του ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του έστειλαν αντιρατσιστικό μήνυμα από το Μιλγουόκι, την ώρα που ο Στεφ Κάρι συμμετείχε σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο Πάλο Άλτο.

Ο σούπερ σταρ των Γουόριορς ένωση τη φωνή του με αυτή των υπολοίπων διαδηλωτών και μάλιστα φώναξε και ένα σύνθημα κατά του Αμερικανού προέδρου λέγοντας «Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει».

 

Την ίδια στιγμή, παίκτες των Κινγκς βρέθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Σακραμέντο και διαδήλωσαν μαζί με τους πολίτες.

Ο Χάρισον Μπαρνς πήρε το μικρόφωνο και έστειλε το δικό του μήνυμα. «Μόνο οι διαδηλώσεις δεν φτάνουν, πρέπει να κάνουμε την πραγματική αλλαγή, αλλιώς δεν θα τη δούμε. Πρέπει να είμαστε επαγρύπνηση, όλοι νοιαζόμαστε για την κοινότητά μας, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Πρέπει να νοιαστούμε για το ποιοι μας εκπροσωπούν. Αν έχετε χρόνο να είστε εδώ, τότε έχετε χρόνο να πάτε σπίτι, να δείτε τους ανθρώπους σας και να δείτε αν αποφασίσετε αν είστε μέρος του προβλήματος ή της λύσης. Θα πρέπει να ψηφίσετε στις εκλογές και να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε, όπως κι εγώ. Αυτή είναι η δύναμή μας. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις