Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Οι Μπακς “παρέσυραν” τον αθλητισμό των ΗΠΑ! Η Οσάκα αποσύρθηκε – “Πυροβολημένες” φανέλες στο παρκέ (video)

Οι Μπακς “παρέσυραν” τον αθλητισμό των ΗΠΑ! Η Οσάκα αποσύρθηκε – “Πυροβολημένες” φανέλες στο παρκέ (video)

Οι ΗΠΑ παραμένουν σοκαρισμένες από το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας (αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ) και ο αθλητισμός προσπαθεί να… βγει μπροστά. Οι Μπακς έκαναν την αρχή και ακολούθησαν κι άλλοι.

Η οργή στις ΗΠΑ… ξεχειλίζει μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανού στο Γουισκόνσιν. Ο πυροβολισμός του Τζέικομπ Μπλέικ (7 φορές πισώπλατα) έδωσε νέα ώθηση στο κίνημα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου.

Μισός άνθρωπος μετά τους πυροβολισμούς ο Τζέικομπ Μπλέικ! Οργή κι ένας νεκρός στο Γουισκόνσιν

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν κατέβηκαν στο Game 5 κόντρα στους Μάτζικ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, ανοίγοντας τον… Ασκό του Αιόλου. Τα παιχνίδια της Πέμπτης στο ΝΒΑ δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ υπήρξαν και άλλες ανάλογες κινήσεις.

Click4more: ΝΒΑ: Λέικερς και Κλίπερς ζήτησαν την οριστική διακοπή της σεζόν! “Ενόχληση” με Μπακς

Στο WNBA ο αγώνας των Ουάσινγκτον Μιστίκς με τις Ατλάντα Ντριμ ακυρώθηκε. Μάλιστα, οι πρώτες εμφανίστηκαν στο παρκέ φορώντας μπλούζες που στο μπροστινό τους μέρος είχαν από ένα γράμμα. Οι αθλήτριες κάθισαν στη σειρά κι «έφτιαξαν» το όνομα του Τζέικομπ Μπλέικ. Στο πίσω μέρος όμως υπήρχαν 7 τρύπες που… έσταζαν αίμα, παραπέμποντας στους πυροβολισμούς που δέχθηκε.

Στο χώρο του τένις και λίγο μετά τη δύσκολη πρόκριση στα ημιτελικά του Western and Southern Open (νίκησε με ανατροπή την Ανέτ Κονταβέιτ) η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, Ναόμι Οσάκα, ανακοίνωσε πως πως αποσύρεται από το τουρνουά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Before I am an athlete, I am a Black woman.” @naomiosaka (via @espnw)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ESPN (@espn) στις

Λίγες ώρες αργότερα, το Western & Southern Open “πάγωσε” την αγωνιστική δράση στο USTA Billie Jean King National Tennis Centre της Νέας Υόρκης για μια ημέρα, καθώς ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Αυγούστου.

Μποϊκοτάζ και στο MLS. O αγώνας Νάσβιλ-Ορλάντο πραγματοποιήθηκε κανονικά αλλά στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές των υπολοίπων ομάδων και η Λίγκα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΝΒΑ και δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Αστυνομική βία.

Συνολικά αναβλήθηκαν οι αγώνες: Ίντερ Μαϊάμι-Ατλάντα Γιουνάιτεντ, Ντάλας-Κολοράντο Ράπιντς, Ρεάλ Σολτ Λέικ-Λος Άντζελες FC, Σαν Χοσέ-Πόρτλαντ, Λος Άντζελες Γκάλαξι-Σιάλτ.

Τέλος, οι Brewers του Μιλγουόκι, πόλη που βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Κενόσα όπου πραγματοποιήθηκε το επεισόδιο της Κυριακής, αρνήθηκαν να παίξουν εναντίον του Σινσινάτι, με τον αγώνα μπέιζμπολ να παίρνει αναβολή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις