Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ουκρανία – Β. Ιρλανδία: Ιστορική νίκη και… χαριστική βολή! (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η… παθιασμένη Β. Ιρλανδία νίκησε με 2-0 την Ουκρανία, πήρε το πρώτο της “τρίποντο” σε τελική φάση Euro και άφησε την αντίπαλο της εκτός διοργάνωσης από την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Κακό ποιοτικά ματς, που έγινε υπό έντονη βροχόπτωση, ενώ υπήρξε και μικρή διακοπή, αφού έπεσε και χαλάζι!

Με σκόρερ τον 36χρονο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ στο 49΄ και τον ΜακΓκιν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Βόρεια Ιρλανδία νίκησε 2-0 την Ουκρανία στη Λιόν, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της στον Γ΄ όμιλο του EURO 2016 αλλά και συνολικά στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ετσι, οι Βρετανοί τρέφουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στους «16», ενώ η Ουκρανία έγινε η πρώτη ομάδα που ουσιαστικά αποκλείεται, μόλις έξι ημέρες μετά την έναρξη της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στα πρώτα του λεπτά, με τις δυο ομάδες να παίζουν προσπαθούν να βρουν καλό ρυθμό στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιόν, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτιάξουν κάποια σοβαρή ευκαιρία (μόνο κάποια μακρινά σουτ).

Η ελαφρά υπεροχή της Ουκρανίας την έφερε και να διαμαρτύρεται -σωστά- για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Στο 8′ ο Σίντορτσουκ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε πάνω στο χέρι του ΜακΌλεϊ, ωστόσο, ο διαιτητής Πάβελ Κράλοβετς από την Τσεχία άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Σε αυτό το.. μέτριο ματς, με τη βροχή να μην βοηθάει, η προσοχή όλων στράφηκε στο 24′ στην εξέδρα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι φίλοι της Β. Ιρλανδίας χειροκρότησαν για ένα λεπτό, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στον συμπατριώτη τους -24χρονο Ντάρεν Ρότζερς- που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, πέφτοντας από υπερυψωμένο σημείο στην παραλία της γαλλικής πόλης.

Οι τυπικά φιλοξενούμενους ανέβασαν την απόδοση τους στη συνέχεια και στο 34′ είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή. Μετά από κόρνερ του Γουόρντ, ο Κάθκαρτ έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το αριστερό γάμα του Πιατόφ.

Η βροχή δυνάμωσε στην επανάληψη, αλλά η Β. Ιρλανδία κατάφερε με την έναρξη της (49′) να ανοίξουν το σκορ. Ο Νόργουντ εκτέλεσε το φάουλ, ο ΜακΌλει κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του σε Euro.

Η Ουκρανία προσπάθησε να ‘απαντήσει” στο επόμενο λεπτό, με τον ΜακΓκόβερν να μπλοκάρει την κεφαλιά του Σελέζνιοφ, ενώ αυτό που έγινε στο 58’ ήταν από τις.. σπάνιες στιγμές για Euro, αφού ο διαιτητής έστειλε για λίγα λεπτά τους παίκτες στα αποδυτήρια, λόγω.. έντονης χαλαζόπτωσης.

Η επανέναρξη του ματς βρήκε τους Ουκρανούς να προσπαθούν για την ισοφάριση, χάνοντας στο 72′ σημαντική ευκαιρία. Ο Σελέζνιοφ έστρωσε με το στήθος στον Κοβαλένκο, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η Β. Ιρλανδία άντεξε στην πίεση και πήρε αυτή τη σημαντική νίκη, που της δίνει μεγάλες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αντίθετα, η Ουκρανία έμεινε χωρίς βαθμούς, μετά και τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της και… εκτός Euro.

Το “τεράστιο” αυτό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τον Μαγκίν να “γράφει” το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε