Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλήρωση Europa League: “Άτυχος” ο Ολυμπιακός! Έπεσε στα… δύσκολα στα play off!

Κλήρωση Europa League: “Άτυχος” ο Ολυμπιακός! Έπεσε στα… δύσκολα στα play off!
ΦΩΤΟ twitter

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λουκέρνη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και στη συνέχεια, σε περίπτωση πρόκρισης, θα βρει μπροστά του το νικητή του “ζευγαριού” Μπασακσεχίρ – Μπέρνλι, για τα play off και την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το νικητή του “ζευγαριού”  Μπασακσεχίρ – Μπέρνλι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση πρόκρισης επί της Λουκέρνης, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Μία από τις πιο δύσκολες κληρώσεις που θα μπορούσε να έχει, “πέτυχε” η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Αντίθετα, η ΑΕΚ έχει εύκολο έργο τόσο στα play off του Europa αν αποκλειστεί από τη Σέλτικ, όσο και σε αυτά του Champions League, αν προκριθεί, ενώ δύσκολη ήταν η κλήρωση και για τον ΠΑΟΚ, που θα βρει μπροστά του, ένα από τα πιο “δυνατά” ζευγάρια των προκριματικών.

Όσον αφορά την κλήρωση του Ολυμπιακού, τόσο η τουρκική ομάδα, όσο και η αγγλική αποτελούσαν μαζί με τη Λειψία, τα πιο γνωστά ονόματα στην κληρωτίδα των αδυνάμων στο group των “ερυθρολεύκων”, οι οποίοι και θα πρέπει πλέον να δώσουν “μάχη” για την είσοδό τους στου ομίλους της δεύτερης τη τάξει, ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το προφίλ της Μπασακσεχίρ

Η τουρκική ομάδα αποτελεί μία από τις “ανερχόμενες” δυνάμεις του ποδοσφαίρου της Τουρκίας και πέρυσι κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από τη Γαλατασαράι και τη Φενέρμπαχτσε. Προπονητής είναι ο Αμπντουλάχ Αβτσί, ενώ το ρόστερ της διαθέτει αρκετά γνωστά ονόματα, όπως οι Τούρκοι Εμρέ, Αρντά και Ερντίνγκ, ο άλλοτε αμυντικός του Ολυμπιακού Μανουέλ Ντα Κόστα, αλλά και ο πρώην φορ του Ατρομήτου και του Λεβαδειακού Στέφανο Ναπολεόνι.

Το προφίλ της Μπέρνλι

Η Μπέρνλι αποτέλεσε την απόλυτη “έκπληξη” της περσινής Πρέμιερ Λιγκ, τερματίζοντας στην 7η θέση, γεγονός που της εξασφάλισε και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου έχει ήδη αποκλείσει την Αμπερντίν, με δύο ισοπαλίες 1-1, που έφεραν το 3-1 υπέρ της στην παράταση του εντός έδρας αγώνα.
Προπονητής της αγγλικής ομάδας είναι ο Σον Ντάις και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Άγγλοι Τζέιμς Ταρκόφσκι και Άαρον Λένον, ο Ισλανδός μέσος Γκούντμουντσον, ο Ουαλός φορ Σαμ Βόουκς και ο Βέλγος μέσος Στίβεν Ντεφούρ.

Τα “ζευγάρια” από το γκρουπ των μη πρωταθλητών

Σλόβαν Μπρατισλάβας / Ραπίντ Βιέννης – Χάιντουκ Σπλιτ / Φότμπαλ
Σίγμα Όλομουτς / Καϊράτ Αλμάτι – Σεβίλλη / Ζαλγκίρις
Απόλλων Λεμεσού / Ντιναμό Μπρεστ – Φίτεσε / Βασιλεία
Σαρπσμποργκ / Ριέκα – Πιούνικ / Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρέιντζερς / Μάριμπορ – Ούφα – Προγκρές
Γιαγκελόνια / Γάνδη – Μάριουπολ / Μπορντό
Χάποελ Χάιφα / Αταλάντα – ΤΣΣΚΑ Σόφιας / Κοπεγχάγη
Νόρτζελαντ / Παρτίζαν – Μπεσίκτας / Λασκ
Τρέντσιν / Φέγενορντ – Στουρμ / ΑΕΚ Λάρνακας
Γκενγκ / Λεχ Πόζναν – Σπαρτάκ Σουμπότιτσα / Μπρόντμπι
Ολυμπιακός / Λουκέρνη – Μπασάκσεχιρ / Μπέρνλεϊ
Ζόρια / Μπράγκα – Λειψία / Κραϊόβα

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1026439880086302720

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις