Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πορτογαλία – Αυστρία: Στο μηδέν! Ρονάλντο… αγνοείται, Ίβηρες σε κίνδυνο! (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ρέκορνμαν συμμετοχών, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στο 79′ και να δώσει στους ίβηρες την πρώτη τους νίκη στο Euro 2016. Η Πορτογαλία δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, αλλά καμία δεν πήγε στα δίχτυα της Αυστρίας και του εκπληκτικού Άλμερ (0-0) κι έτσι ο 6ος όμιλος πήρε… φωτιά.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με μοιραίο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντο έμεινε στο 0-0 με την Αυστρία στο Παρίσι και η πρόκρισή της από τον 6o όμιλο έγινε αρκετά περίπλοκη. Αυτό σημαίνει ότι στην τελευταία αγωνιστική (22/6) η ομάδα του Φερνάντο Σάντος χρειάζεται μόνο τη νίκη επί της Ουγγαριας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η Πορτογάλία προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς, αλλά η Αυστρία κατάφερε να την… λαχταρήσει στο 3′, με τον Χάρνικ να αστοχεί σε πολύ κοντινή κεφαλιά. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά και κατάφεραν να εμποδίσουν τους Ίβηρες να πιάσουν καλό ρυθμό.

Στο 13′ όμως μπήκε… δυναμικά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο “χορό” των χαμένων ευκαιριών! Ο Νάνι απέφυγε τον Πρεντλ, βγήκε μόνος του απέναντι στον Άλμερ , αλλά ο τερματοφύλακας της Αυστρίας αποκρούει με τα πόδια. Στη συνέχεια της φάσης έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια. Και τρίτη επέμβαση από τον Άλμερ μετά το κόρνερ σε κεφαλιά του Γουίλιαμ Καρβάλιο!

Οι οπαδοί των Αυστριακών φώναξαν πολλές φορές την ιαχή “Μέσι, Μέσι”, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να προσπαθεί να τους σωπάσει στο 22′, αλλά να πλασάρει άουτ από καλό σημείο.

Το γκολ για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν ήρθε ούτε και στο 29, όταν η κεφαλιά του Νάνι βρήκε στο δεξί δοκάρι του Άλμερ, όπως και στο 38′, με το κακό σουτ του Ρονάλντο μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή. Το ημίχρονο πάντως ολοκληρώθηκε με τον Βιεϊρίνια να διώχνει πάνω στη γραμμή του τέρματος την εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα (41′).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τους Αυστριακούς να χάνουν σημαντική ευκαιρία και τον Ιλσάνκερ να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Ρουί Πατρίτσιο, που έδιωξε δύσκολα το μακρινό του σουτ (46′).

Η Αυστρία πίεσε, πίεσε, αλλά.. προκοπή δεν είδε, αφού ο Άλμερ βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, διώχνοντας το σουτ (55′) και την κεφαλιά του Ρονάλντο (56′).

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο… μοιραίος της βραδιάς, αφού στο 78′ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, πήρε το πέναλτι, αλλά η εκτέλεση του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τραγικός τρόπος για να γιορτάσει το ρεκόρ του με τους Ίβηρες (έπαιξε για 128η φορά με το εθνόσημο στο στήθος και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών σε εθνικό επίπεδο, ξεπερνώντας τον Λουίς Φίγκο). Σωστά δεν κατοχυρώθηκε και το γκολ που πέτυχε στο 85′ με κεφαλιά, αφού ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ.

Η Αυστρία υποχρέωσε έτσι στη δεύτερη της ισοπαλία σε ισάριθμες αγωνιστικές των ομίλων του Euro 2016 και την έβαλε σε.. τεράστιες περιπέτειες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Πορτογαλία (4-4-2): Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μουτίνιο, Κουαρέσμα (71′ Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (83′ Έντερ), Νάνι (89′ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο

Αυστρία (4-4-1-1): Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλσάκνερ (87′ Βίμερ), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Χάρνικ, Αλάμπα (65′ Σεπφ), Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85′ Χίντερσερ)

Η βαθμολογία στον όμιλο:

Ουγγαρία 4
Ισλανδία 2
Πορτογαλία 2
Αυστρία 1 

Η τελευταία αγωνιστική (22/6):
Ουγγαρία – Πορτογαλία
Ισλανδία – Αυστρία

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε