Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 80-95: «Πράσινος» αυτοκράτορας σήκωσε το 7ο τρόπαιο στο Final Four της Euroleague

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 80-95: «Πράσινος» αυτοκράτορας σήκωσε το 7ο τρόπαιο στο Final Four της Euroleague
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης! Μετά από μία φοβερή εμφάνιση με ανατροπή κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι “πράσινοι” επικράτησαν με 95-80 στο μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague και κατέκτησαν τον τίτλο για 7η φορά στην ιστορία τους.

Σε ένα ιστορικό ματς κόντρα στην πολυνίκη του θεσμού, ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο δεύτερο ημίχρονο και με άμυνα για σεμινάριο και τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν να ηγούνται στην επίθεση, “σκότωσε” τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague.

Το παιχνίδι

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, καθώς ήταν και πάλι “καυτή” από μακριά, με τον Εντιαγέ να πετυχαίνει τους πρώτους 8 πόντους της ομάδας του και στη συνέχεια να δίνει τη… σκυτάλη σε Μούσα και Γιαμπουσέλε. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μείνει κοντά και βρήκε πόντους από τον Ναν στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ο Αμερικανός έκανε γρήγορα τρία φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο, όπως και ο Ταβάρες από την άλλη πλευρά. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε έτσι το πρώτο δεκάλεπτο με μία ιστορική επίδοση και το υπέρ τους 36-25.

Στη δεύτερη περίοδο όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στην άμυνα με την είσοδο του Χουάντσο και κατάφερε να περιορίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, μειώνοντας την επιθετική συγκομιδή της στο… μισό. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Αταμάν άρχισε να τροφοδοτεί καλύτερα τον Λεσόρ και ο Σλούκας με τον Γκραντ κάλυψαν το κενό του Ναν, όπως και ο Βιλντόσα, που με δικό του τρίποντο έφερε τους “πράσινους” σε απόσταση… βολής από τους Μαδριλένους. Ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα και στον πόντο, αλλά η “Βασίλισσα” απάντησε και χρειάστηκε ένα buzzer beater του Σλούκα για να βρεθεί στο -5 (54-49) στο ημίχρονο.

Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” ξεκίνησε μάλιστα με τρίποντο το δεύτερο ημίχρονο και έφερε ακόμη πιο κοντά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πέρασε μπροστά στο σκορ με μεγάλο τρίποντο του Ναν, για το 58-56. Οι “πράσινοι” ήταν όμως συγκλονιστικοί και στην άμυνα, με τον Καλαϊτζάκη να δίνει λύσεις και την ομάδα του Αταμάν να “πνίγει” τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεχόμενη μόλις 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, για το 64-61 υπέρ του “τριφυλλιού” στο 30′.

Ο Παναθηναϊκός είχε αλλάξει πλέον την εικόνα του αγώνα και “κλειδώνοντας” τη Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να αυξάνει το προβάδισμά του, ενώ δύο απίθανα τρίποντα του Σλούκα τον διατήρησαν στο +5 σε μία αντεπίθεση των Ισπανών. Ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο από Ναν και Μήτογλου για να “εκτοξευθεί” η διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και να αρχίσει το “πάρτι” στις εξέδρες. Ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά τη νίκη με 95-80 και πανηγύρισε το 7ο τρόπαιό του στη Euroleague. Το ματς “έκλεισε” πάντως με unfair της Ρεάλ Μαδρίτης, που εκτέλεσε τρίποντο στο 95-77 και ενώ οι “πράσινοι” είχαν φύγει από το γήπεδο για να πανηγυρίσουν.

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95.

Τα στατιστικά των παικτών

Ρεάλ Μαδρίτης (Ματέο): Κοζέρ 2, Ρούντι, Καμπάσο 12 (2 τρίποντα, 4 ασίστ), Χεζόνια 8 (1/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ροντρίγκεθ 11 (1/4 τρίποντα), Πουαριέ 8 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ταβάρες 4, Γιουλ 6 (2/7 τρίποντα), Γιαμπουσέλε 8 (2), Εντιαγιέ 7 (2), Μούσα 15 (1/6 Τρίποντα).

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 3 (1), Σλούκας 24 (6/6 σουτ, 8/9 βολές, 3 ασίστ), Παπαπέτρου 4, Γκραντ 11 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ναν 21 (6/12 δίποντα, 2/6 τρίποντ, 3/3 βολές), Λεσόρ 17 (5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7/10 βολές, 6 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο 5 (4 ριμπάουντ), Μήτογλου 8 (2).

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις