Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρουμανία – Αλβανία: Οι Αλβανοί πέτυχαν ιστορικό γκολ και περιμένουν

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ενα ιστορικό γκολ (το πρώτο της) και μία ιστορική νίκη πέτυχε η Αλβανία, η οποία επικράτησε 1-0 της Ρουμανίας και την απέκλεισε από το Euro 2016.

Oι Αλβανοί ναι μεν δεν προκρίθηκαν μέσω των δύο πρώτων θέσεων, αλλά δεν έχασαν κάθε ελπίδα για να βρεθούν στις “16” καλύτερες ομάδες του Euro. Θα περιμένουν την ολοκλήρωση των υπόλοιπων ομίλων για να μάθουν αν θα πάρουν ένα “εισιτήριο” ως μια από τις καλύτερες τρίτες στη βαθμολογία.

Η Ρουμανία μπήκε στο ματς ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε ως το 15′.
Η Αλβανία ανέβασε στροφές ισορρόπησε το παιχνίδι και λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ.
Στο 35′ ο Μεμούσαϊ δεν έδωσε στον Σαντίκου που περίμενε στην περιοχή, αλλά στο 44′ δεν επανέλαβε το ίδιο λάθος. Τότε, άνοιξε το σκορ η Αλβανία με κεφαλιά του Σαντίκου που εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Τσιπριάν Ταταρουσάνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρουμανία προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως μόλις μία μπορεί να χαρακτηριστεί κλασική. Στο 76’, ο Αντόνε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπερίσα.   

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματσέλ, Πρέπελιτσα (46′ Σανμαρτεάν), Χομπάν, Στάντσιου, Πόπα (68′ Αντόνε), Στάνκου, Αλιμπέκ (57′ Τόρζε).
ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγιέτι, Μάβραϊ, Αγκόλι, Μπάσα, Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα, Λενιάνι (73′ Ρόσι), Σαντίκου (58′ Μπάλαϊ).

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε