Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: « Ο Κύργιος έκανε μπούλινγκ – Τσίρκο όσα έγιναν από την απέναντι πλευρά του κορτ»

Στέφανος Τσιτσιπάς: « Ο Κύργιος έκανε μπούλινγκ – Τσίρκο όσα έγιναν από την απέναντι πλευρά του κορτ»
Reuters

Ο… νικητής, Νικ Κύργιος, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Wimbledon. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως εξέφρασε τον εκνευρισμό του για τον τρόπο με τον οποίο ο Ελληνοαυστραλός τενίστας έδωσε τη “μάχη” του.

Αμέσως μετά τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Νικ Κύργιος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι αγαπάει τον Έλληνα τενίστα και τρέφει σεβασμό στο πρόσωπό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος από τη συμπεριφορά του Νικ Κύργιου και δεν… μάσησε τα λόγια του, τονίζοντας ότι ο Ελληνοαυστραλός ασκεί “μπούλινγκ” στους αντιπάλους του, ενώ σχολίασε και τις δικές του ενέργειες κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως αυτή που “σημάδεψε” εσκεμμένα τον Κύργιο.

“Είναι συνεχές μπούλινγκ αυτό που κάνει. Ασκεί μπούλινγκ στους αντιπάλους του, πιθανότατα έκανε μπούλινγκ και στο σχολείο”, είπε ο Τσιτσιπάς αναφερόμενος στον Κύργιο και στη συμπεριφορά του στον αγώνα.

Ο Κύργιος μονολογούσε συνεχώς, διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές προς τον διαιτητή, ζητώντας μάλιστα και την τιμωρία του Τσιτσιπά, όταν ο Έλληνας παίκτης έστειλε μια μπάλα στις κερκίδες.

Ο Κύργιος κατάφερε έτσι να… χαλάσει το μυαλό του Τσιτσιπά. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε αρκετά νεύρα, τιμωρήθηκε με point penalty και “σημάδεψε” τον Κύργιο σε ένα smash.

“Ήταν πολύ κακό αυτό από τη μεριά μου”, ανέφερε σχετικά ο Τσιτσιπάς. “Ποτέ δεν το είχα κάνει αυτό στο παρελθόν και απολογήθηκα. Δεν ξέρω τι γινόταν στο κεφάλι μου. Όλο αυτό το τσίρκο στην απέναντι μεριά άρχισε να γίνεται πολύ κουραστικό.”

Όσο για την μπάλα που έστειλε στις κερκίδες: “Δεν χτύπησα κανέναν, χτύπησα έναν τοίχο, ευτυχώς. Είναι ευθύνη μου ό,τι έγινε, αλλά είναι και μια συμπεριφορά που δεν είχα συνηθίσει από τον εαυτό μου.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις