Site icon NewsIT
10:21 Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

“Τελικοί” Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με φόντο τον… εμφύλιο

Η τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα κρίνει την πρόκριση του Ολυμπιακού και την τελική κατάταξη του Παναθηναϊκού. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την Κίμκι και μπορούν να βγουν από 2οι μέχρι 5οι ενώ οι "πράσινοι" που φιλοξενούν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριό τους και έχουν τη δυνατότητα να είναι ακόμη και πρώτοι στον όμιλό τους.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο μαραθώνιος του TOP 16 φτάνει στο τέλος του και με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα όλες οι άλλες ομάδες θα μάθουν την τελική τους κατάταξη.

Όλα τα ματς που έχουν ενδιαφέρον διεξάγονται στις 21.45 ώστε να μην υπάρχει περίπτωση κάποιος να διαλέξει αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κίμκι και με νίκη, χωρίς να τον ενδιαφέρει η διαφορά, θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αν η Μπαρτσελόνα νικήσει την Μακάμπι τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα πάρουν και το πλεονέκτημα έδρας, ενώ σε περίπτωση ήττα του Ολυμπιακού τότε θα παίξουν ρόλο η διαφορά αλλά και τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων (Από 3οι μέχρι και 5οι θα είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης).

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το άγχος της πρόκρισης αλλά θέλει να αποφύγει την Μπαρτσελόνα. Αν νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τότε είναι δεδομένο ότι δεν θα βρεθεί στην 4η θέση του ομίλου και άρα δεν πέφτει πάνω στους Καταλανούς.

Ανάλογα με τη διαφορά αλλά και το αποτέλεσμα στο Ρεάλ – Εφές, οι “πράσινοι” μπορούν να είναι από πρώτοι μέχρι και τρίτοι. Σε περίπτωση ήττας τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα τέταρτος.

Μπορεί και την πρωτιά ο Παναθηναϊκός – Δείτε τα σενάρια

Καθόλου απίθανο δεν είναι το σενάριο, να βρεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η νίκη του Παναθηναϊκού και από εκεί και πέρα θα παίξουν ρόλο πολλά για να υπάρξει Ελληνικός… εμφύλιος στην Ευρωλίγκα.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-3
2. Ρεάλ Μαδρίτης 9-4
3. Παναθηναϊκός 9-4
4. Αναντολού Εφές 9-4
5. Ουνικάχα 7-6
6. Ζαλγκίρις Κάουνας 5-8
7. Άλμπα Βερολίνου 3-10
8. Μπάμπεργκ 0-13

Η τελευταία αγωνιστική

Πέμπτη 4 Απριλίου

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπάμπεργκ 19:45
Ουνικάχα – Άλμπα Βερολίνου 21:45
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45 (novasports 3)
Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντολού Εφές 21:45

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

1. Μπαρτσελόνα 12-1
2. Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5
3. Ολυμπιακός 8-5
4. Κίμκι 7-6
5. Κάχα Λαμποράλ 7-6
6. Σιένα 7-6
7. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-11
8. Μπεσίκτας 1-12

Η τελευταία αγωνιστική

Πέμπτη 4 Απριλίου

Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
Ολυμπιακός – Κίμκι 21:45 (ΕΤ1)
Κάχα Λαμποράλ – Σιένα 21:45

Παρασκευή 5 Απριλίου

Μπεσίκτας – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 20:30

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Θέλουμε αντίπαλο στην Ευρωλίγκα τον Ολυμπιακό

Πεδουλάκης: Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να τιμωρήσει κάθε λάθος μας

Μπαρτζώκας: Είναι τελικός και θα νικήσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version