Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βέλγιο – Ιρλανδία: “Κόκκινοι διάβολοι” με Λουκάκου και… τριάρα! (VIDEO)

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πολύ καλή και πειστική εμφάνιση από το Βέλγιο -ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- που “καθάρισε” την Ιρλανδία με 3-0, πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Euro 2016 και έκανε σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δυο γκολ από τον Λουκάκου.

Το Βέλγιο “ξέσπασε” στο β΄ ημίχρονο απέναντι στην Ιρλανδία, τη νίκησε 3-0 στο Μπορντό και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του Ε΄ ομίλου του Euro 2016, με τρεις βαθμούς σε δύο αγώνες. Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου (48΄, 70΄) κι ένα ο Βίτσελ (61΄) για τους “κόκκινους διαβόλους”, που χρειάζονται πλέον ένα βαθμό στο ματς της Τετάρτης με τη Σουηδία για να “σφραγίσουν” την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

Οι “Βέλγοι είχαν μεν την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, πολιόρκησαν την αντίπαλη εστία, όμως η άμυνα της Ιρλανδίας τα πήγε εξαιρετικά. Πέρα από 1-2 στιγμές, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά δεν έχει καταφέρει και να φτιάξει κάποια φάση. Οι καλύτερες στιγμές των τυπικά γηπεδούχων ήρθαν στο 13΄ (η κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ έστειλε για λίγο άουτ την μπάλα) και στο 21′ (οι Ιρλανδοί αντί να διώξουν, έστρωσαν στον Αζάρ, αλλά το μονοκόμματο σουτ του πέρασε μόλις άουτ).

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε ιδανικά γα το Βέλγιο, αφού στο 48′ έκανε το 1-0. Μετά από πολύ γρήγορη αντεπίθεση, ο Ντε Μπρούινε έκοψε τη μπάλα στον Λουκάκου στα όρια της περιοχής, που με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Ράντολφ.

Οι Ιρλανδοί ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν για την ισοφάριση. Οι παίκτες του Βίλμοτς όμως το εκμεταλλεύτηκαν και έφτασαν στο 2-0. Μετά από σέντρα του Μουνιέρ, ο Βίτσελ έστειλε με καρφωτή κεφαλιά στα δίχτυα του Ράντολφ.

Οι αντεπιθέσεις των Βέλγων συνέχισαν να είναι “φαρμακερές” και στο 70′ η… ζυγαριά έγειρε για τα καλά υπέρ τους. Ο Αζάρ τσίμπησε τη μπάλα, πέρασε καταπληκτικά τον Κλαρκ, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Λουκάκου, ο οποίος δεν αστόχησε απέναντι στον Ράντολφ και έκανε το τελικό 3-0.

 

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς, 4-2-3-1): Κουρτουά, Μουνιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57’ Ναϊνγκολάν), Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Καράσκο (64’ Μέρτενς), Λουκάκου (82 Μπεντέκε). 

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο΄Νιλ, 4-4-1-1): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κλαρκ, Ο’Σι, Γουόρντ, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (63’ ΜακΚλιν), Χέντρικ, Μπράντι, Χούλαχαν (71’ ΜακΓκίντι), Λονγκ (78΄Κιν). 

Διαιτητής: Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία) 

Γήπεδο: «Stade de Bordeaux»
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε