Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ήρθε στην Ελλάδα η ηλεκτρική Mercedes EQB 250 και συναρπάζει

Ήρθε στην Ελλάδα η ηλεκτρική Mercedes EQB 250 και συναρπάζει

Η νέα Mercedes EQB ως επταθέσια, προσφέρει χώρο για δύο θέσεις στην 3η σειρά. Mπορούν να καθίσουν άτομα ύψους έως 1,65 και βέβαια να τοποθετούνται παιδικά καθίσματα.

Η νέα EQB στις εκδόσεις 300 4ΜΑΤΙC και 350 4MATIC, παρουσιάστηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους στην Ευρώπη και την Κίνα, ενώ ξεκίνησε η εμπορική καριέρα της προσθιοκίνητης έκδοσης 250.

Μετά την EQA, η EQB αποτελεί ήδη το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο της Mercedes-EQ. Το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η έξυπνη ανάκτηση και η προγνωστική πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που τη συνδέουν με το EQA.

Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι 4.68μ στο μήκος, 1.83μ. στο πλάτος και 1.66μ. στο ύψος. Το εσωτερικό ύψος στην πρώτη σειρά καθισμάτων, είναι 1.069 χιλιοστά, και στη δεύτερη είναι 979 χιλιοστά για το πενταθέσιο.

Το πορτμπαγκάζ είναι επίπεδο και ευρύχωρο, με τον όγκο φόρτωσης να είναι 495 λίτρα και να φθάνει τα 1.710 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Η EQB επιτυγχάνει μια πολύ καλή τιμή αεροδυναμικής Cd που ξεκινά από 0,28, ενώ η μετωπική επιφάνεια ανέρχεται σε 2,53 μ2.

Στα σημαντικότερα μέτρα αεροδυναμικής συγκαταλέγονται το εντελώς κλειστό σύστημα ελέγχου αέρα ψύξης, η αεροδυναμική μπροστινή και πίσω ποδιά, το πολύ ομαλό υποδάπεδο χωρίς καθόλου σχεδόν ανοίγματα, οι ειδικά βελτιστοποιημένοι τροχοί Aero και οι ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές στους μπροστινούς και πίσω τροχούς.

Τέλος, το μοντέλο φορτίζει από απλή πρίζα στο σπίτι και σε σταθμό φόρτισης με μέγιστη ισχύ έως 100 kW. Ο χρόνος φόρτισης στη δεύτερη περίπτωση, είναι περίπου 30 λεπτά για κατάσταση φόρτισης από 10% σε 80%.

Μετά από μόλις 15 λεπτά, έχει φορτιστεί με επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για άλλα 150 χιλιόμετρα.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις