Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Jenson Button θα τρέξει στο φετινό Le Mans

Ο Jenson Button θα τρέξει στο φετινό Le Mans

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 θα ξεκινήσει να αγωνίζεται στην κατηγορία LMP1 του WEC, κάνοντας την αρχή στις 24 ώρες Le Mans.

Ο Fernando Alonso θα έχει εφέτος έναν αντίπαλο από τα παλιά στο θρυλικό αγώνα αντοχής των 24 ωρών Le Mans.

Δεν είναι άλλος από τον Jenson Button, ο οποίος θα ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα της κατηγορίας LMP1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC). Η μόνη εξαίρεση θα είναι ο επερχόμενος αγώνας στο Spa στην οποία θα υπερισχύσει η υποχρέωση που ήδη έχει για τρέξει στην Ιαπωνία με ένα Honda NSX GT στο δεύτερο αγώνα της κατηγορίας Super GT.

Η ομάδα με την οποία θα συμμετάσχει είναι η ιδιωτική SMP Racing, που είναι Ρωσικών συμφερόντων. Γι’ αυτό εξάλλου και οι άλλοι δύο πιλότοι της είναι οι Ρώσοι Vitaly Petrov και Mikhail Aleshin.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν πάντα ένα όνειρο για μένα να τρέξω στο Le Mans. Για την ακρίβεια θεωρώ πως κάθε πιλότος ονειρεύεται να τρέξει εκεί και να είναι ανταγωνιστικός, οπότε δε διαφέρω σε τίποτα απολύτως από αυτό. Πραγματικά πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Εκτός του Button, αρκετοί ακόμα πιλότοι με εμπειρία στην F1 θα συμμετάσχουν εφέτος στις 24 ώρες Le Mans. Ο Alonso, ο Bruno Senna, ο Sebastien Buemi και ο Kamui Kobayashi θα αγωνιστούν στην κατηγορία LMP1, ενώ οι Juan-Pablo Montoya, Paul di Resta, Jean-Eric Vergne, Giedo van der Garde και ο Pastor Mandolado θα συμμετάσχουν στην LMP2 ενώ στα GT θα τρέξει επίσης ο Gianmaria Bruni με Porsche και ο Giancarlo Fisichella με Ferrari.

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις