Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

To Silverstone αποχωρεί από την Formula 1 μετά το 2019

To Silverstone αποχωρεί από την Formula 1 μετά το 2019

Μια από τις πλέον ιστορικές και εμβληματικές πίστες της Formula 1, αυτή του Silverstone, φαίνεται να βγαίνει έξω από το καλεντάρι μετά το 2019.

Και αυτό διότι οι ιδιοκτήτες της πίστας ενεργοποίησαν τη ρήτρα διακοπής του συμβολαίου με τη Formula1, αφού δεν βρέθηκε πεδίο συνεννόησης. Έτσι και με βάση τα έως τώρα δεδομένα, μετά το 2019 δεν θα έχουμε αγώνες F1 στη βρετανική πίστα και ίσως να μην έχουμε και Grand Prix στη Μεγάλη Βρετανία.  

 
Παρόλα αυτά, το Club των Βρετανών οδηγών αγώνων  (British Racing Drivers Club) που διαχειρίζεται την πίστα, έχει ενεργοποιηθεί με σκοπό να πετύχει μια πιο οικονομικά συμφέρουσα συμφωνία και έτσι να υπογραφεί ένα καινούργιο συμβόλαιο και να μην χαθεί το Grand Prix.
 
Να σημειώσουμε ότι το ισχύον συμβόλαιο ξεκίνησε με κόστος 11.500.000 στερλίνες το 2011 και με την αύξηση του 5% ανά έτος είχε φτάσει το 2017 τα 16.200.000 στερλίνες. Οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι το κόστος αυτό ήταν δυσβάστακτο και απλά μη βιώσιμο και για το λόγο αυτό ενεργοποίησαν τη ρήτρα διακοπής. 
 
Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι κάθε χρόνο έχαναν πολλά εκατομμύρια στερλίνες, κάτι που έβαζε σε κίνδυνο το μέλλον της πίστας αλλά και αυτού του ίδιου του British Racing Drivers Club.
 
Παρά το γεγονός ότι -όπως είπαν – στηρίζουν πλήρως τις όποιες αλλαγές έχει δρομολογήσει η Liberty για να βελτιώσει την F1, δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις εκτός αν αλλάξει κάτι στο συμβόλαιο. 
 
Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίζουν τις συζητήσεις με τη Liberty Media για την εξέρευση μιας πιο βιώσιμης οικονομικής λύσης, ελπίζοντας ότι η πίστα που ξεκίνησε να φιλοξενεί αγώνες F1 από το 1950 δεν θα μείνει τελικά έξω από το καλεντάρι.

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε