Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τσίπρας: Ο “ερασιτέχνης” που θα μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη

Τσίπρας: Ο “ερασιτέχνης” που θα μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη

Aν είναι τρελός ή πανέξυπνος διερωτάται για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευμά του το news.com.au.

Επισημαίνοντας πως είναι ο άνθρωπος του οποίου το επικίνδυνο στοίχημα θα μπορούσε να καταστρέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο συντάκτης σημειώνει πως οι Έλληνες βρίσκονται στις κάλπες για μια ιστορική ψηφοφορία που θα μπορούσε να σημάνει την αρχή μιας χαοτικής εξόδου από το ευρώ.

“Η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού” σημείωσε σε ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους Έλληνες να ψηφίσουν “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα.

Με την ένταση να συσσωρεύεται, οι επιθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα γίνονται όλο και πιο έντονες και προσωπικές: “παιδικό”, “ερασιτέχνης”, “ανίκανος”, “αυθόρμητος”, “διπολικός”, “απερίσκεπτος”.

Τα πομπώδη μηνύματά του στο twitter με τα οποία κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτους για “εκβιασμό”, “εξαναγκασμό” και “οικονομική ασφυξία” δεν έχουν βοηθήσει την εικόνα του.

Από τους υποστηρικτές του θεωρείται πονηρός στρατηγός στη μάχη με τους Ευρωπαίους αντιπάλους και από τους επικριτές του ανίκανος λαϊκιστής.

Ο David Patrikarakos του Yale υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας χρειαζόταν κάποιον, κατά προτίμηση ολόκληρη τη χώρα, για να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Η Ελλάδα την Τρίτη κατέθεσε μια πρόταση της τελευταίας στιγμής για ένα ακόμα πακέτο διάσωσης περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τις χώρες της ζώνης του ευρώ να αρνούνται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

“Δεν είχε την εμπειρία που χρειαζόταν για να πετύχει αυτό που ήθελε στις διαπραγματεύσεις. Δεν καταλαβαίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό δεν του αρέσει. Αλλά αυτό λειτουργεί προς όφελός του. Ευδοκιμεί σε εποικοδομητικό χάος γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει γνωρίσει ποτέ”, σημείωσε Έλληνας βουλευτής στους Financial Times.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει εμβρόντητους τους Ευρωπαίους με την τακτική του, απειλώντας να καταστρέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αν οι πιστωτές δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του.

Η στάση του να χρησιμοποιήσει την απειλή μιας ελληνικής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ ως μοχλό πίεσης στις διαπραγματεύσεις κατέστησε εξαιρετικά δύσκολο για τους πιστωτές να προβούν σε παραχωρήσεις έγραψε ο Stephen Bartholomeusz του Business Spectator.

“Είναι γοητευτικός, όμορφος και κατανοεί τα ισχυρά μηνύματα. Αλλά δεν έχει ιδέα τι κάνει”, σημείωσε Έλληνας βουλευτής στους Financial Times.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πηγή: News.com.au

Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε