Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Δεν είμαστε ναζιστές, δεν υπάρχουν τάγματα εφόδου” – Τι είπαν στις απολογίες τους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα” από τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και από το πρωί απολογούνται στους ανακριτές του Αρείου Πάγου.

Επτά ώρες απολογούνταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής αφού από τις 9 το πρωί τελείωσε την απολογία του στις 4 το μεσημέρι. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής δεν έκανε δηλώσεις και παραμένει κοντά στον Άρειο Πάγο αναμένοντας την απόφαση των εφετών ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για το αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Αμέσως μετά τον Γιώργο Γερμενή, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασε ο βουλευτής Μαγνησίας, της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ακολούθησε ο Στάθης Μπούκουρας. Γερμενής και Ηλιόπουλος κατέθεσαν απολογητικά υπομνήματα 15 σελίδων ενώ ο Στάθης Μπούκουρας υπόμνημα 75 σελίδων, σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι, τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους

Οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γερμενής, Μπούκουρας και Ηλιόπουλος κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

Και οι τρεις αρνούνται κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται.

Στο υπομνημά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Σε ότι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε’ , ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει, στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε “επιχειρησιακή συγκρότηση” της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης». Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».

Κατηγορηματικά αθώος δηλώνει, στο δικό του υπόμνημα, κατα τίς ίδιες πληροφορίες, και ο κ. Μπούκουρας, που θα απολογηθεί μετά τον κ. Ηλιόπουλο. Υποστηρίζει ότι “η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του”. Επίσης αναφέρει ότι “ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούς στην Κόρινθο”.

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Δείτε το βίντεο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τον Γερμενή

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε σχετικά με την απολογία του βουλευτή Γιώργου Γερμενη “Ο Συναγωνιστής Γερμενής εξήλθε του Εφετείου και έχει κληθεί να επανέλθει εντός των επομένων ωρών για να του ανακοινωθεί η απόφαση μετά και την απολογία Ηλιόπουλου. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε ποινικά αδικήματα μέχρι στιγμής, πράγμα που αποδεικνύει ότι η δίωξη στρέφεται κατά του κόμματος, των Ιδεών και των απόψεων, γεγονός εντελώς ασύμβατο με το νομικό μας πολιτισμό”.

Νωρίτερα, ο Στάθης Μπούκουρας δήλωσε «Είμαι από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της δικαιοσύνης. Είμαι εδώ βάσει ενός ψευδομάρτυρα. Τα ψέμματα θα καταπέσουν, η αλήθεια θα λάμψει».

Δειτε το βίντεο

Τάγματα… συμπαράστασης

Σημειώνεται ότι από το πρωί περίπου 150 χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Κασιδιάρης, η Ελένη Ζαρούλια, Αντώνης Γρέγος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Ηλίας Παναγιώταρος, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα ως ένδειξη συμπαράστασης.

“Οι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, τα χαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας κυκλοφορούν ελεύθερα, ούτε ένας βουλευτής η υπουργός δεν έχει κληθεί σε ανάκριση για τα σκάνδαλα και τις μίζες. Οι μόνοι που σύρονται σε ανακρίσεις και παράνομες φυλακίσεις, είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής”, δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολογούνται Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μπούκουρας – “Η αλήθεια θα λάμψει”

«Μαυροντυμένοι μου έκοψαν το αυτί με τα δόντια τους» – Η συγκλονιστική ιστορία του Σαΐντ

Χρυσαυγίτης στο Βόλο σταμάτησε οδηγό για να τον ρωτήσει αν είναι Έλληνας!

“Λιποθύμησα όταν είδα τους δολοφόνους του παιδιού μου” – VIDEO

Ανάληψη ευθύνης για τα… γκαζάκια στους φούρνους Γερμενή

Πειραιώς Σεραφείμ: Στήριξε Κασιδιάρη, εξάψαλμος σε Χρυσή Αυγή και Διαμαντόπουλο

Κόντρα Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη: «Ούτε τη 17Ν καλέσαμε…»

Χρυσή Αυγή: Έλληνες δηλώστε Πακιστανοί να σωθείτε!

Ξέρουν και τους τρομοκράτες που χτύπησαν το σπίτι του Γερμανού Πρέσβη και τους δολοφόνους των 2 νεαρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε