Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Άφησαν ελεύθερο τον άνθρωπο “κλειδί” για το φονικό στην Αγία Νάπα

Άφησαν ελεύθερο τον άνθρωπο “κλειδί” για το φονικό στην Αγία Νάπα

Ελεύθερος αφέθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Αλβανός Αιμίλιο Πάπα, μετά την εξέταση του από Κύπριους αστυνομικούς καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του σε σχέση με το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, με αποτέλεσμα αποσυρθεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για τον ίδιο.

Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αιμίλιο Πάπα, οποίος κινείται στον πολιτικό χώρο των αντιεξουσιαστών, είχε εκδοθεί από τις Κυπριακές Αρχές με την κατηγορία τις ηθικής αυτουργίας στο πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας, το καλοκαίρι του 2012, όταν δυο Έλληνες – Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης- είχαν σκοτώσει τους εκπαιδευμένους σωματοφύλακες επιχειρηματία τις περιοχής, έπειτα από “συμβόλαιο θανάτου”.

Μετά την καταδίκη των δυο Ελλήνων σε πέντε φορές ισόβια από το κακουργιοδικείο Κύπρου, τα στόματα άνοιξαν και κυρίως αυτό του Τσεχιλίδη οποίος άρχισε να μιλά για σχέσεις του Μαμαλικόπουλου με την εγχώρια τρομοκρατία, υποδεικνύοντας παράλληλα τον Πάπα ως τον άνθρωπο που ήλθε σε επαφή με τον εκτελεστή και ουσιαστικά έκλεισε το “συμβόλαιο θανάτου” για τον Κύπριο επιχειρηματία και τους σωματοφύλακες του.

Στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου, ο Αιμίλιο Πάπα έπειτα από δημοσιεύματα στο τύπο πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, καθώς είχε μάθει πως τον αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική.

Μάλιστα το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως στην Κύπρο τον θεωρούσαν νεκρό, συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος, ή ακόμα και δολοφονίας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Αλβανία.

Μετά από αυτά ο Πάπα είχε παραδοθεί στην Αντιτρομοκρατική, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει εναντίον του ο Τσεχιλίδης, δηλώνοντας πως δεν κρύβονταν από τις Αρχές.

Μάλιστα οξύμωρο φαίνεται να είναι το γεγονός πως το καλοκαίρι του 2012 που είχε συλληφθεί ο Μαμαλικόπουλος σε κατειλημμένο κτήριο στα Εξάρχεια, έπειτα από ένταλμα που είχαν εκδώσει σε βάρος του η Κυπριακές Αρχές, είχε προσαχθεί στην Υπηρεσία και ο Πάπα οποίος είναι στενός φίλος του εκτελεστή τις Αγίας Νάπας, καθώς την στιγμή της σύλληψης του ήταν μαζί. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς δεν καταζητούνταν από τις Κυπριακές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit, από την στιγμή που παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική ο Πάπα, μέσα σε λίγες ημέρες έφθασε από την Κύπρο κλιμάκιο Αξιωματικών τις Αστυνομίας και τον εξέτασαν σε σχέση με την φερόμενη ηθική αυτουργία στο πενταπλό έγκλημα της Αγίας Νάπας.

Οι πληροφορίες του Newsit λένε πως οι Κύπριοι Αστυνομικοί δεν βρήκαν τελικά κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του Πάπα και έτσι απέσυραν το ένταλμα σύλληψης, με αποτέλεσμα ο 37χρονος να αφεθεί ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιτρομοκρατική για το μανιφέστο Μαζιώτη: Θολώνει τα νερά γιατί ετοιμάζει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Ο “Θωμάς” και ο “Ανέστης”: Ζουν ανάμεσά μας τα δυο ασύλληπτα μέλη της 17Ν

Στην Κύπρο η Αντιτρομοκρατική – Το φονικό στην Αγία Νάπα και η τρομοκρατία στην Ελλάδα

Στην Αντιτρομοκρατική 34χρονος που “έδωσε” ισοβίτης για το φονικό στην Αγία Νάπα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε