Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή στη φυλακή! Οργή Μπακογιάννη!

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή στη φυλακή! Οργή Μπακογιάννη!
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

– Η κλεψύδρα αδειάζει και οι 48 ώρες “ελευθερίας” του “Λουκά” της 17 Νοέμβρη φτάνουν στο τέλος τους
– Σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού
– Οικογενειακές στιγμές στο σπίτι του στον Βαρνάβα και τέσσερις παρουσίες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής
– Πώς πέρασε την διήμερη άδειά του το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης
– Οργισμένος ο Κώστας Μπακογιάννης: «Τα παιδιά μου με ρωτάνε: “Μπαμπά τι έγινε; Πού είναι ο παππούς; Γιατί σκοτώσαν τον παππού;”»
– Όλο το χρονικό μιας άδειας που πυροδότησε ντόμινο εγχώριων και διεθνών αντιδράσεων με βίντεο και φωτογραφίες

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου του 2017, μια μέρα ιστορική. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας περνά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, έχοντας ζητήσει -και λάβει- διήμερη άδεια για πρώτη φορά μετά την προφυλάκισή του για την συμμετοχή του στην αιματοβαμμένη, τρομοκρατική δράση της 17 Νοέμβρη.

Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο “Λουκάς” της οργάνωσης είναι χαμογελαστός και πέφτει στην αγκαλιά συγγενικών και φιλικών του προσώπων.

Ώρες πριν την στιγμή αυτή, έχει ξεκινήσει ήδη ένα… τσουνάμι αντιδράσεων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση στρέφεται κατά της κυβέρνησης για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Με προεξάχουσα τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει θρηνήσει ένα “δικό” της άνθρωπο από την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Τον -τότε- βουλευτή της και σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Παύλο Μπακογιάννη.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, δεν περιορίστηκαν στα σύνορα της χώρας. Αντέδρασαν οι ΗΠΑ, μέσω του πρέσβη τους στη χώρα μας. Αργότερα αντέδρασαν και ακόμη πιο… επίσημα, με το State Department να τονίζει πως η εξέλιξη αυτή “ανησύχησε τρομερά”. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να λέει ορθά – κοφτά πως ανησυχεί ότι το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη ίσως δεν επιστρέψει στη φυλακή, όπως κάποτε είχε κάνει και ο Χριστόδουλος Ξηρός… Παράλληλα είχε αντιδράσει και η Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία…

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν ελεύθερος για δύο μέρες και οι μνήμες επέστρεψαν. Η άδειά του ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες. Στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 11.11.2017, πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές. Πώς πέρασε όμως αυτές τις δύο μέρες;

Δημήτρης Κουφοντίνας: Άδεια μέρα… πρώτη

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την πόρτα των φυλακών χαμογελαστός και κρατούσε στην πλάτη το μπουφάν του. Η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του, Έκτωρας Κουφοντίνας, περίμεναν από νωρίς στις φυλακές. Εκεί και η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επαναστατήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα». Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών το οποίο του ενέκρινε τη 48ώρη άδεια. Και κάπως έτσι η αντίστροφη μέτρηση των 48 ωρών ξεκίνησε…

Έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα, τον περίμενε ομάδα νεαρών, που φώναζε: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».
Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε και το γεγονός πως ανάμεσά τους, βρίσκονταν και ο Γιώργος Βούτσης. Πρόκειται για τον γιο του προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκου Βούτση

Ταβέρνα και… σπίτι!

Ο γιος του, Έκτωρ Κουφοντίνας ήταν συνεχώς δίπλα του. Το μεσημέρι της Πέμπτης, 09.11.2017, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν πήγε σεμια ταβέρνα, κοντά στο σπίτι του, στον Βαρνάβα (δείτε το σπίτι του εδώ).

Αμέσως μετά όλοι τους έφτασαν στο σπίτι. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάθονταν στην θέση του συνοδηγού, στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε. Οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν μια δήλωση, εκείνος αρκέστηκε να τους χαιρετήσει.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δείτε το βίντεο

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στην είσοδο του σπιτιού του, με τον Έκτορα Κουφοντίνα συνεχώς δίπλα του. Και οι δυο τους ήταν συνεχώς χαμογελαστοί.

Δείτε τις εικόνες και τα βίντεο

Δημήτρης ΚουφοντίναςΔημήτρης Κουφοντίνας

Day… two

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετέδωσε πλάνα από την δεύτερη μέρα της διήμερης άδειας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας φαίνεται να περπατά έξω από το σπίτι του στον Βαρνάβα. Δίπλα του και πάλι ο Έκτωρ Κουφοντίνας.

Μαζί και η Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία ακούγεται να ζητά από τον εικονολήπτη να απομακρυνθεί.

Δείτε το βίντεο

Ξανά στον Κορυδαλλό το Σάββατο

Όπως προαναφέραμε, στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, 11.11.2017 ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Η διήμερη άδειά του θα ολοκληρωθεί, ωστόσο τα “απόνερα” των πολιτικών αντιδράσεων είναι ακόμη εδώ.

Οργισμένος ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο γιος του δολοφονημένου πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, 10.11.2017 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για όλα.

Click4more: «Καταπέλτης» η Αλεξία Μπακογιάννη για την άδεια Κουφοντίνα – «Τι θα πείτε τώρα στην μάνα του Αξαρλιάν;»

“Στην αρχή έπαθα σοκ. Λέω δεν είναι δυνατόν. Είναι από αυτά που κρατάς το κεφάλι σου, κάνεις τον σταυρό σου και λες βοήθα Παναγία μου δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε αυτή τη χώρα. Ξεπερνά το ανθρώπινο μυαλό”, είπε αρχικά.

Για να συνεχίσει: “Βέβαια πολύ γρήγορα μαζεύεσαι. Γιατί σκέφτεσαι ότι δεν είσαι μόνος. Η δικιά μου πρώτη σκέψη, κι όχι μόνο η δικιά μου. Και της αδελφής μου και πολλών άλλων οικογενειών θυμάτων της τρομοκρατίας, ήταν τα παιδιά μας. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μη δουν τα παιδιά δελτίο. Να μη δουν ειδήσεις. Κάπως να τους το κρύψουμε. Γιατί μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που κανείς περνάει, είναι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει στα παιδιά του τι έγινε. Και τα παιδιά μεγαλώνουν, πάνε στην 5η δημοτικού και σε ρωτάνε:

“Μπαμπά τι έγινε; Πού είναι ο παππούς; Γιατί σκοτώσαν τον παππού; Εσύ προσπαθείς νηφάλια και ψύχραιμα… Γιατί γονιός είσαι. Αυτό που σε νοιάζει, είναι αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς φόβους και μίση… Κι όταν τελειώνει η συζήτηση σου λένε: “Τώρα πού είναι;” Λες εσυ φυλακή. “Θα μείνουν φυλακή;” Φυσικά απαντάς εσύ, γιατί τα παιδιά έτσι είναι. Σκέφτονται με το καλό και το κακό. Με το δίκαιο και το άδικο.

Κι αυτό που με ξεπερνά είναι πώς έχουμε γίνει η χώρα του ό, τι να’ ναι. Ότι δηλαδή ένας τύπος, ο οποίος έχει σκοτώσει 11 συνανθρώπους μας… Αδίστακτα έτσι; Εν ψυχρώ, από το μισό μέτρο. Αυτή τη στιγμή πίνει τα τσιπουράκια του με την παρέα του στο σπίτι του… Χαλαρός, άνετος κι ωραίος. Και κάνει τη μεγάλη ζωή“.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις