Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κεχαγιόλου για επίθεση με βιτριόλι: Αρνείται να φάει η 35χρονη

Κεχαγιόλου για επίθεση με βιτριόλι: Αρνείται να φάει η 35χρονη

Τέσσερις μέρες άυπνη είναι η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας. Αυτό αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόλου, ενώ στο φως έρχονται νέα στοιχεία μόλις ένα 24ωρο πριν η κατηγορούμενη απολογηθεί.

Αρνείται να φάει, δεν έχει κοιμηθεί από την ημέρα της σύλληψής της και «αρνείται την πραγματικότητα». Έτσι περιέγραψε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόλου, την κατάσταση της 35χρονης γυναίκας που κατηγορείται ότι το πρωί της 20ης Μαΐου επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, πετώντας της βιτριόλι στο πρόσωπο.

Click4more Επίθεση με βιτριόλι: Τι έκανε η 35χρονη την παραμονή της σύλληψης της – Οι αποκαλύψεις φίλης της

«Η υπερασπιστική γραμμή χαράσσεται πάντα σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας. Οι δικηγόροι δεν είμαστε ούτε σκηνοθέτες ούτε σεναριογράφοι. Άρα για να βοηθήσω την εντολέα μου, που μου ανέθεσε την υπεράσπιση της, μπορώ να τη βοηθήσω μόνο αν οι συμβουλές βασίζονται στο υλικό της δικογραφίας» τόνισε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Η δικογραφία έχει μια πραγματικότητα, εγώ τη γνωρίζω και την έχω εξηγήσει και στην ίδια. Από τη στιγμή που αντιμετωπίζω μια άρνηση συνολική, όχι άρνηση απλώς ενοχής ή αθωότητας, αλλά άρνηση αντιμετωπίσεως της ίδιας της πραγματικότητας, ο ρόλος μου είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Της το εξήγησα αυτό. “Από τη στιγμή που ζήτησες και τη βοήθεια μου, βοήθησέ με για να σε βοηθήσω”» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την κατάσταση της 35χρονης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, είπε ότι αν και αρχικά πίστευε πως η κατάστασή της οφειλόταν στο σοκ της σύλληψης, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει.

Click4more Επίθεση με βιτριόλι: Οι συναντήσεις της Ιωάννας με την 35χρονη – Το μπάτσελορ και η κουμπαριά

«Είναι τέσσερα μερόνυχτα άυπνη. Αρνείται και να φάει και δεν έχει κοιμηθεί» και αποκάλυψε ότι την ώρα της προσαγωγής στον ανακριτή, η γυναίκα είχε ματώσει τους καρπούς της. «Η ψυχολογική της κατάσταση ήταν τραγική και την πρώτη ημέρα, το βράδυ της Πέμπτης που πήγαμε στον ανακριτή. Την ώρα της προσαγωγής στον ανακριτή, όταν περιμέναμε απ’ έξω, επειδή δεν μπορούσε να ανεχθεί τις χειροπέδες, είχε ματώσει και έτρεχε αίμα από τους καρπούς της» περιέγραψε.

Τα νέα στοιχεία για την επίθεση με το βιτριόλι

Μέσα στις επόμενες μέρες, όπως γράφει tovima.gr, θα ενταχθούν στη δικογραφία τα όσα αποκάλυψαν οι αστυνομικοί από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών της 35χρονης. Οι συνομιλίες της παρακολουθούνταν από τους αστυνομικούς έξι μέρες πριν από τη σύλληψή της.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών είναι και τα όσα έψαξε η 35χρονη στο internet, προκειμένου να βρεθεί πότε αναζήτησε και πώς βρήκε το βιτριόλι και κυρίως πώς πληροφορήθηκε τα τρικ (με κλειστά κινητά και τηλεκάρτες) για καλύψει τα ίχνη της.  

Όταν στις 5 Ιουνίου αστυνομικοί βρέθηκαν ξανά στο νοσοκομείο για να μιλήσουν με το θύμα, έκπληκτοι άκουσαν την 34χρονη ν’ αναφέρεται με καλά λόγια για τη «φίλη» της και να μνημονεύει σε χαμηλούς τόνους την μικρή προστριβή τους μέσω Facebook και την οποία θεωρούσε πλέον ως «άνευ σημασίας»

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε υπό παρακολούθηση τις συνομιλίες της 35χρονης από τις 6 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της τηλεφωνικής παρακολούθησής της, η 35χρονη δεν έχει προχωρήσει σε αναφορές για την επίθεση με το βιτριόλι ενώ χρησιμοποιούσε τις διαδικτυακές εφαρμογές (Viber κλπ) συνομιλιών. Από το σύνολο των παρακολουθήσεων, τις τελευταίες ημέρες, δεν προέκυψε ότι την απασχολούσε πια το συμβάν της Καλλιθέας.

Click4more Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της 35χρονης (video)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να απομόνωσε από τις υποκλαπείσες συνομιλίες δείγμα φωνής της 35χρονης προκειμένου να συγκριθεί με τις ηχογραφημένες συνομιλίες της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι όταν κάλεσε το ραδιοταξί για να την περιμένει κοντά στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση, γεγονός που αποδίδεται όμως σε τεχνικό θέμα. Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ στις διαδοχικές επισκέψεις στην 34χρονη στο Θριάσιο νοσοκομείο -πολλές από τις συνομιλίες δεν αποτυπώθηκαν σε επίσημη κατάθεση- είχαν ζητήσει από την Ιωάννα να ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση τυ ραδιοταξί, όμως εκείνη δεν είχε αναγνωρίσει τη φωνή.

Η κατάθεση του 40χρονου

Ανατροπή φέρνει η εξέταση του 40χρονου άνδρα, με τον οποίο φέρεται να είχε κάποια σχέση η 35χρονη. Ο άνδρας αυτός υποστηρίζει ότι αδιαφορούσε τόσο για την 35χρονη όσο και για το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι. Όπως είπε, εκείνος δεν ήθελε οποιαδήποτε δέσμευση με την 35χρονη αλλά ούτε και με άλλες γυναίκες που είχε παράλληλες σχέσεις, δεν είχε καταγεγραμμένο το κινητό της κι αδιαφορούσε μονίμως σε παρακλήσεις της να «έρχεται σπίτι του, να τον φροντίζει στην καθημερινότητά του». Μίλησε για λίγες συναντήσεις που είχαν ύστερα από συνεννοήσεις μόνο μέσω social media και πως λόγω της γενικότερης αποστασιοποίησής του σχεδόν είχε ξεχάσει τη «διαδικτυακή» προστριβή των γυναικών αλλά και δεν ήξερε ότι η 34χρονη Ιωάννα ήταν αυτή που είχε δεχθεί το βιτριόλι στην Καλλιθέα!

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και tovima.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις