Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κουφοντίνας: Οι στόχοι που δεν πέτυχε – Οι δολοφονίες που δεν έκανε – Οι γιάφκες που δεν βρήκαν ποτέ

Κουφοντίνας: Οι στόχοι που δεν πέτυχε – Οι δολοφονίες που δεν έκανε – Οι γιάφκες που δεν βρήκαν ποτέ

Πολλά νέα στοιχεία, άγνωστα και στις ίδιες τις αρχές προκύπτουν από το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» η κυκλοφορία του οποίου έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη σκόπευαν να δολοφονήσουν πρώην αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να απαγάγουν τον σταθμάρχη της CIA, ενώ είχαν και σημεία σε γνωστές παραλίες που γινόταν η εκπαίδευσή τους.

Ποιός να φανταζόταν ότι σε παραλίες στην Βραυρώνα, στο Γραμματικό και στο Σέσι, πρόσωπα πολύ γνωστά πλέον σε όλη την Ελλάδα έκαναν την εκαπίδευσή τους σε χρήση ρουκετών. Ποιός επίσης να φανταζόταν ότι ο Κουφοντίνας και άλλα μέλη της 17 Νοέμβρη, κυκλοφορούσαν γύρω μας ντυμένοι πολλές φορές αστυνομικοί.

Οι χώροι που αποθήκευαν τον οπλισμό τους και έκαναν τις συγκεντρώσεις τους δεν ήταν μόνο αυτοί που έμαθαν οι αρχές κατά την σύλληψή τους.
Είχαν γιάφκες στα Σεπόλια, στην Λουζης Ριανκούρ, σε σημεία άγνωστα σε μυστικές υπηρεσίες και αντιτρομοκρατική.

Ποιοί τον στρατολόγησαν

Ο Κουφοντίνας, αναφέρεται σε πρόσωπα με ψευδώνυμα, όπως «Κοσμάς», «Αρριανός», «Δαμιανός», «Ανέστης». Αυτοί όπως λέει τον στρατολόγησαν και τους συναντούσε σε σπίτι στην Αθήνα και σε πάρκο στην Καισαριανή.
Ένας από αυτούς ήταν και ο Τσουτσουβής.

Ο τραυματισμός του Κουφοντίνα και πως γιάτρεψε την πληγή του ο Σάββας Ξηρός

Όπως αναφέρει στο βιβλίο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, τόσο ο ίδιος όσο και ο Σάββας Ξηρός είχαν τραυματισθεί σε δυο διαφορετικές επιθέσεις της 17Ν. Για τον δικό του τραυματισμό δεν δίνει λεπτομέρειες. Ωστόσο για τον Σάββα Ξηρό, λέει ότι τραυματίσθηκε από εκτόξευση ρουκέτας το 1999 όταν έγινε η επίθεση εναντίον του σπιτιού του Γερμανού πρέσβη, και είχε βάλει στην πληγή κόλλα!

Ο τυχερός Χόλμς και ο άτυχος Γουέλς

Ο “Λουκάς” της 17Ν αναφέρει ότι στις προθέσεις τους ήταν να δολοφονήσουν τον «αρχιβασανιστή της χούντας Θεοφιλογιαννάκο» και να απαγάγουν το 1974 τον τότε σταθμάρχη της CIA Τζ. Χολμς.
Όμως, τελικά δεν τα κατάφεραν και το καλοκαίρι του 1975 δολοφόνησαν τον σταθμάρχη του Χόλμς, Ρίτσαρντ Γουέλς.

Έφταιγε το ρολόϊ για την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Ξηρού το 2002

Η έκρηξη στον Πειραιά που στάθηκε μοιραία για την 17Ν αναφέρεται εκτενώς στο βιβλίο με τον Κουφοντίνα να λέει ότι ήταν και ο ίδιος παρών και όλα πηγαν στραβά γιατί στον ωρολογιακό μηχανισμό ήταν ένα «εύθραυστο γερμανικό ρολόϊ».

Λάθος η δολοφονία Αξαρλιάν και τα πέτρινα χρόνια της οργάνωσης

Η δολοφονία το 1992 του Θάνου Αξαρλιάν που είχε παγώσει την κοινή γνώμη και ήταν σημείο καμπής για την στάση της απέναντι στην 17Ν περιγράφεται από τον Κουφοντίνα ως ένα λάθος.
Μάλιστα αναφέρει ότι μέλη της οργάνωσης εξέφραζαν επιφυλάξεις για την επίθεση. Η επόμενη δεκαετία ήταν όπως φαίνεται “τα πέτρινα χρόνια” της 17Ν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Σκοτωμός” για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα – Γιαννόπουλος: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Η Ν.Δ. έδωσε στοιχεία για να αποδείξει ότι είναι μέλος

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Διώξτε αυτόν που προλογίζει το βιβλίο του Κουφοντίνα!

Κουφοντίνας κατά Χριστόδουλου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα της 17Ν

Ο ανένταχτος γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα: “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε