Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Στα… βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης ψάχνουν τον Χ. Ξηρό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έρευνες σε συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εδώ και λίγες ημέρες κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να βρουν μια άκρη στην υπόθεση Ξηρού και κυρίως τον άνθρωπο που αγόρασε το βιβλίο που μετέτρεψαν σε βόμβα και το έστειλαν στο Διοικητή του Α/Τ Ιτέας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τoy «Newsit», η επιλογή του βιβλίου-Η Μεγάλη και Αγία Εβδομάς του ιεροψάλτη Δ. Ταλιαδούρου- στου οποίου το εσωτερικό τοποθετήθηκε ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Επίσης τυχαία δεν ήταν και η χρησιμοποιήσει του τίτλου τις Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και ο παραλήπτης του τρομοδέματος, δηλαδή ο Διοικητής του Α/Τ.

Σύμφωνα λοιπόν με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες τις «Newsit», ο Διοικητής του Τμήματος τις Ιτέας, είναι και ο ίδιος ιεροψάλτης και πιστός Χριστιανός, οποίος μάλιστα δέχεται κατά καιρούς βιβλία από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Κατά συνέπεια ο φάκελος δεν θα δημιουργούσε την παραμικρή υποψία στον Διοικητή για τον οποίο ο Χ. Ξηρός πίστευε πως θα ανοίξει ανυποψίαστος το δέμα, με αποτέλεσμα ένα άνευ προηγουμένου μακελειό στο εσωτερικό του Τμήματος. Ευτυχώς οι προθέσεις των τρομοκρατών δεν ευοδώθηκαν.

Η καλή πληροφόρηση λοιπόν που φέρεται να είχαν οι τρομοκράτες, έχει προκαλέσει προβληματισμό στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, καθώς βλέπουν την «ΣΠΦ» να αρχίζει να λειτουργεί στα πρότυπα της «17.Ν» πραγματοποιώντας ενδελεχής παρακολουθήσεις και συστηματική «δουλειά» για το στήσιμο της ενέργειας.

Ωστόσο το γεγονός αυτό, από την άλλη πλευρά είναι δυνατών να δώσει μια σαφή κατεύθυνση στις έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης καθώς το βιβλίο βόμβα είναι σπάνιο στο είδος του και διακινείται μόνο από συγκεκριμένα και περιορισμένα βιβλιοπωλεία τις Θεσσαλονίκης, όπου και εκδόθηκε το 1998.

Για το λόγο αυτό κλιμάκια τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν έρευνες στην Θεσσαλονίκη, στα συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος μπορεί να αγόρασε αυτό βιβλίο και στην περίπτωση που το κατάστημα διαθέτει κάμερες να δουν οι αστυνομικοί το πρόσωπο του ανθρώπου που προμηθεύτηκε το ανάγνωσμα για την «Μεγάλη και Αγία Εβδομάς».

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως κάτι καλό θα βγει από αυτή την έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα “17Ν” οι “Πυρήνες” – Ο Χρ. Ξηρός θέλει νεκρούς, λέει η Αντιτρομοκρατική

Η Αστυνομία εντόπισε τους τρομοκράτες που ανήκαν στην ομάδα υποστήριξης από το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε