Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζωγράφου: Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA στη βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη

Ζωγράφου: Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA στη βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη

Ατόφιος έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ο εκρηκτικός μηχανισμός που, από καθαρή τύχη, βρέθηκε χθες (16.12.2019) μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου. Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στα Χριστούγεννα.

Οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα κάνουν φύλλο και φτερό τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό για να εντοπίσουν αποτυπώματα και DNA που ενδεχομένως να οδηγήσουν στους δράστες που άφησαν τη βόμβα που ήταν γεμάτη καρφιά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου.

Click4more: Αυτή είναι η βόμβα στου Ζωγράφου!

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο σημείο λίγη ώρα πριν (περίπου στις 09:00 το πρωί) ο διοικητής του Α.Τ. Ζωγράφου την εντοπίσει τυχαία, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του. Χάρη στην παρατηρητικότητα του διοικητή του τμήματος αποτράπηκε μια έκρηξη, ένα τυφλό χτύπημα που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε στόχο να προκαλέσει θύματα, ίσως ακόμα και νεκρό.

Για τις αστυνομικές αρχές, το περιστατικό του Ζωγράφου δεν είναι μεμονωμένο. Συνδέεται πίσω από τις εμπρηστικές κι άλλες επιθέσεις των τελευταίων ημερών, με τους επιτελείς να μιλούν ακόμη και για «αναβίωση» του «αντάρτικου πόλης», ως αντίδραση στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη και τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.

Από το Κολωνάκι στου… Ζωγράφου (;)

Οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων αλλά και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους τον εκρηκτικό μηχανισμό και περιμένουν να τους… «μιλήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στου Ζωγράφου μοιάζει πολύ με τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε εκραγεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2018 στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι, όταν ένας αστυνομικός και ένας νεωκόρος είχαν τραυματιστεί.

Click4more: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά την βόμβα στου Ζωγράφου: Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας

Εκείνος ο εκρηκτικός μηχανισμός, δεν είχε καρφιά, όπως αυτός του Ζωγράφου, αλλά περιελάμβανε έναν σωλήνα. Για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει την ευθύνη η αναρχική οργάνωση «Εικονοκλαστική Σέχτα». Ούτε τότε είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Εκείνο ήταν το μοναδικό «χτύπημα» της οργάνωσης.

Απαρατήρητο δεν περνά και το γεγονός πως η βόμβα στου Ζωγράφου περιείχε μαύρη πυρίτιδα, κάτι το οποίο χρησιμοποιούσε η πρώτη γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης, ώστε να δουν εάν έχουν να κάνουν με κάποια καινούργια οργάνωση ή “γνώριμους” από το παρελθόν. Η εκτίμηση είναι πως δεν αποκλείεται την ευθύνη να αναλάβει πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα ενόψει Χριστουγέννων

Μετά τον εντοπισμό της βόμβα στου Ζωγράφου, στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, καθώς εκφράζονται φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές.

Τόσο το περιστατικό στου Ζωγράφου όσο και τα συνεχή περιστατικά εμπρησμών (σ.σ. χθες στο Κολωνάκι κάηκαν επτά αυτοκίνητα κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία) έχουν θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, σε έκτακτη σύσκεψη χθες αποφασίστηκε να ληφθούν νέα και πιο αυστηρά μέτρα προστασίας και φύλαξης αστυνομικών στόχων.

Με δεδομένο το γεγονός πως οι «ομάδες» των Εξαρχείων έχουν αποκεντρώσει τη δράση τους, αναγκάζει τους αστυνομικούς να αναμορφώσουν τα σχέδια τους και βέβαια να πάρουν επιπλέον μέτρα φύλαξης, κυρίως σε αστυνομικά τμήματα εκτός κέντρου των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι να εντείνουν τις έρευνες τους για τη σύλληψη εμπρηστών και ατόμων που προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, με φόντο τα Εξάρχεια, τις καταλήψεις, αλλά και την αναστάτωση στα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα ενεργοποιούνται σε μεγάλο εύρος τα πληροφοριακά δίκτυα της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, ώστε να βρεθούν σε θέση ισχύος οι αστυνομικοί και να μπορούν να προλάβουν χτυπήματα στην περιφέρεια της Αττικής, όσο αυτό είναι δυνατόν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις