Ελλάδα

24 Έλληνες αστροναύτες στη δεύτερη φάση επιλογής αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Είκοσι τέσσερις υποψήφιοι αστροναύτες από την Ελλάδα -22 άνδρες και δύο γυναίκες- βρίσκονται ανάμεσα στους 1.361 (831 άνδρες και 530 γυναίκες) που επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας επιλογής αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Στην πρώτη φάση είχαν καταθέσει αιτήσεις για αστροναύτες 22.523 υποψήφιοι, εκ των οποίων 281 Έλληνες (221 άνδρες και 60 γυναίκες).

Η επόμενη φάση θα αφορά κυρίως ψυχολογικά τεστ. Στη διαδικασία επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν και 27 υποψήφιοι με αναπηρία. Όσοι περάσουν και το επόμενο στάδιο, θα υποβληθούν μετά σε ιατρικά τεστ και θα περάσουν από συνεντεύξεις. Η νέα «τάξη» αστροναυτών της ESA και των εφεδρικών αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2022.

Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι υποψήφιοι προέρχονται από την Γαλλία (404) και ακολουθούν η Γερμανία (194), η Βρετανία (166) και η Ιταλία (159).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο
Οι λεγόμενοι «σκληροί» των μπλόκων σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά, με πανελλαδική σύσκεψη που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα
Τρακτέρ 15
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη